Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Αναπόφευκτη η σύνδεση αξιολόγησης-χρέους

Yπάρχουν κάποιες διαφορές με το ΔΝΤ για το πόση προσπάθεια χρειάζεται για τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά μπορούν να γεφυρωθούν, δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Βλ. Ντομπρόβσκις. Κρίσιμος ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, υποστηρίζει ο Μοσκοβισί.

Μοσκοβισί: Αναπόφευκτη η σύνδεση αξιολόγησης-χρέους

Οι διαφορές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορούν να γεφυρωθούν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις από το Στρασβούργο.

«Συμμεριζόμαστε ευρέως τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που είναι αναγκαία για την επίτευξη τους» ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιες διαφορές για αξιολογήσεις, πόση προσπάθεια χρειάζεται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχών. Αυτό μπορεί να γεφυρωθεί» σημείωσε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε από την πλευρά του πως ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι καθοριστικός, ενώ υπογράμμισε πως η κατάσταση της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμη. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τριγμοί με το ΔΝΤ. 

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε «αναπόφευκτη η σύνδεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με την δέσμευση μας για το χρέος»

Ο κ Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όσον αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

«Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις. Αλλά το να ζητάμε περισσότερα από την Ελλάδα, θα έκανε ζημιά στην ανάπτυξη τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος για να συμπληρώσει ότι στόχος είναι η συμφωνία, να επιτευχθεί πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ή ως το τέλος της εβδομάδας.

«Η ολοκλήρωση να γίνει γύρω από το Πάσχα» είπε ο κ. Μοσκοβισί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v