Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις Βρυξέλλες οι επικεφαλής των θεσμών

Εφυγαν χθες, επιστρέφουν αύριο για την τελική διαπραγμάτευση, με ορίζοντα... την Ουάσινγκτον. «Κανένα δράμα», διαμηνύει ανώτατος παράγοντας της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι συγγράφονται δύο εκθέσεις, μία των Ευρωπαίων και μία του ΔΝΤ.

Στις Βρυξέλλες οι επικεφαλής των θεσμών

Από χθες αναχώρησαν για τις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι των θεσμών, προκειμένου να συσκεφθούν και να συμμετέχουν στο EuroWorking Group. Αξιωματούχοι τόσο της Κομισιόν, όσο και της ΕΚΤ ανέφεραν αποκλειστικά στο Euro2day.gr ότι η διαρροή και η είδηση ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έφυγαν ξαφνικά σήμερα από το ξενοδοχείο Hilton και θα επιστρέψουν το βράδυ ή αύριο είναι παντελώς ανυπόστατη.

«Οι εκπρόσωποι έχουν αναχωρήσει, όπως ήταν προγραμματισμένο, από χθες και βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει κανένα δράμα και οι σκέψεις ότι βρίσκονται σε μυστικό μέρος στην Αθήνα είναι παντελώς αναληθής», ανέφερε ο αξιωματούχος της Κομισιόν.

«Οι άνθρωποι-κλειδιά του κουαρτέτου επέστρεψαν στις Βρυξέλλες χθες, για να έχουν διαβουλεύσεις μεταξύ τους αλλά και να μιλήσουν με τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του ΕwG», είπε παράγοντας της ΕΚΤ.

Και οι δύο αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι διαφορές παραμένουν και ότι αναμένεται η συγγραφή δύο εκθέσεων, μία από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μία από το ΔΝΤ.

Οι εκπρόσωποι θα επιστρέψουν στην Αθήνα το Σάββατο, για τελικές διαπραγματεύσεις ενόψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ την άλλη εβδομάδα.

Ο ένας δε είπε ότι κάποιοι αξιωματούχοι παραμένουν στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν περισσότεροι από ένας που εργάζονται για το ελληνικό ζήτημα και ότι «αυτοί που πρέπει να βρίσκονται στις Βρυξέλλες είναι ήδη εκεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην μεσημεριανή συνέντευξη τύπου η εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι το ταξίδι σχετίζονταν με την συμμετοχή στο EWG και είχε από καιρό προγραμματιστεί. Προσέθεσε ότι συνεχίζονται οι εποικοδομητικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές έχοντας ως στόχο συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Πάντα όταν γίνεται να υπάρχει δυνατότητα παρουσίας επιλέγεται αυτή η τακτική, συμπλήρωσε.

 Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με τεχνικά κλιμάκια. Αύριο Σάββατο 9 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών για το ασφαλιστικό, χωρίς ακόμα να έχει οριστεί ώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v