Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώνεται το νέο δεξιό κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου

Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος ηγούνται της προσπάθειας. Ποια τα πιθανά ονόματα του νέου σχηματισμού. Οι στόχοι, οι προσδοκίες και τα... φλερτ για την ενίσχυσή του.

Ανακοινώνεται το νέο δεξιό κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου

Έτοιμο προς ανακοίνωση είναι το νέο κόμμα στον χώρο της δεξιάς. Για μεθαύριο, Παρασκευή, προγραμματίστηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα προβούν στην επίσημη δημοσιοποίηση του εγχειρήματός τους.

Αυτό, όπως τουλάχιστον στοχεύουν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας, θέλει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, προσελκύοντας κυρίως τους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες, που ψάχνουν μια εναλλακτική επιλογή για την ψήφο τους.

Πρόεδρος στο νέο κόμμα θα είναι ο κ. Καρατζαφέρης και γ.γ. ο κ. Μπαλτάκος, ενώ τα άλλα πρόσωπα που συζητούσαν να ενταχθούν σε αυτό (Νίκος Νικολόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Χρήστος Ζώης, Παναγιώτης Ψωμιάδης) προς το παρόν μένουν εκτός και ίσως ενταχθούν στην πορεία, ανάλογα και με τα διαμορφούμενα δεδομένα.

Τρία είναι τα πιο πιθανά ονόματα για τον νέο σχηματισμό: ΕΘΝΟΣ (Εθνικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος ή Συνασπισμός), ΠΑΤΡΙΣ (Πατριωτικός Ριζοσπαστικός Σύνδεσμος ή Συνασπισμός) και Πατριωτική Κίνηση.

Την «επανεκκίνηση του πατριωτικού χώρου» προανήγγειλε πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε εκδήλωση του ΛΑΟΣ στο Βελλίδειο, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος θεωρείται από τους βασικούς πρωτεργάτες της προσπάθειας (ο play maker, όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι λόγω και της μπασκετικής του ιδιότητας ως αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού). Όπως τονίζει ο ίδιος, «γεννηθήκαμε Έλληνες και γεννηθήκαμε Ορθόδοξοι. Όπως γεννηθήκαμε, όπως κατηχηθήκαμε, όπως μεγαλώσαμε, όπως κλάψαμε και όπως πονέσαμε, οφείλουμε να πορευτούμε. Τα 'εγώ' υποχωρούν μπροστά στο γενικότερο καλό».

Το πιο πιθανό πρόσωπο να συμπορευτεί πρώτο χρονικά με τη συγκεκριμένη κίνηση είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ήδη έχει πάρει το «πράσινο φως» από τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του οποίου ηγείται. Έχει θέσει ως επιτακτική ανάγκη την πραγματοποίηση συνεδρίου του νέου κόμματος, κάτι για το οποίο οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος δεν είναι αρνητικοί, χρονικά σε 2-3 μήνες από σήμερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v