Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερολίνο: Παραμένει ο στόχος για 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι η Αθήνα είχε συμφωνήσει με τους πιστωτές της, όπως αναφέρεται και στο μνημόνιο που υπεγράφη, για έσοδα 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις.

Βερολίνο: Παραμένει ο στόχος για 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις

Για τη Γερμανία, η συμφωνία που επετεύχθη πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία περιλαμβάνει έσοδα 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις ισχύει ακόμη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Αθήνα είχε συμφωνήσει με τους πιστωτές της, όπως αναφέρεται και στο μνημόνιο που υπεγράφη, για έσοδα 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις.

"Σε ότι μας αφορά, αυτό το μνημόνιο είναι ακόμη σε ισχύ", υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ δεν ήταν ρεαλιστικός και τώρα ο στόχος είναι τα 15 δισ. ευρώ, που όμως μπορεί να καταλήξει να είναι και μικρότερος.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Άγγελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, επανέλαβε ότι είναι αδύνατο το κούρεμα του ελληνικού χρέους. "Η θέση μας είναι πως ένα ονομαστικό κούρεμα του χρέους για την Ελλάδα δεν είναι δυνατό και για νομικούς λόγους" σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v