Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέγκλινγκ: Έως τις αρχές Μαΐου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Έως τις αρχές Μαΐου εκτιμά ο Ρέγκλινγκ πως θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενώ σημειώνει πως η ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις είναι πιθανότατα η πιο αδύναμη στην ΕΕ.

Ρέγκλινγκ: Έως τις αρχές Μαΐου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Οι διεθνείς πιστωτές ενδέχεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για να ξεμπλοκάρει η δόση για την Αθήνα και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του χρέους, στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, Κλάους Ρέγκλινγκ.

"Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την αξιολόγηση στις αρχές Μαΐου, πριν το Πάσχα τον Ορθοδόξων", δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης και του ΔΝΤ είχαν πει πως στοχεύουν να υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τις 12 Απριλίου, πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, η οποία πραγματοποιείται στις 15 Απριλίου. 

Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε επίσης πως η ικανότητα (capacity) της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις είναι πιθανότατα η πιο αδύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v