Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης συμφώνησαν Τσίπρας με Ολάντ, Μπάιντεν

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η πρώτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος και να τηρηθούν πιστά οι όροι της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας σε Φρανσουά Ολάντ και Τζο Μπάιντεν.

Στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης συμφώνησαν Τσίπρας με Ολάντ, Μπάιντεν

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Φρανσουά Ολάντ, κατά την οποία υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, καθώς και η πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Τζό Μπάιντεν, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, στις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.

Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

H ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την συνομιλία του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα το πρωί, πριν από τον εορτασμό της ελληνικής ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο μεταναστευτικό, καθώς η Ελλάδα άρχισε σήμερα την εφαρμογή της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η ταχεία πρόοδος στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας και στην ανάγκη η Ελλάδα, το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά για την έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη η Ευρώπη να ακολουθήσει την δέσμευση της να βάλει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμο μονοπάτι μέσω ελάφρυνσης χρέους.

Ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στον αγωγό TAP και στην ενεργειακή συνεργασία με την Βουλγαρία, βήματα που είναι σημαντικά για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και στην προώθηση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας και ανεξαρτησίας.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v