Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτος στόχος για τη ΝΔ η αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα

Πώς κλιμακώνει την ένταση της ρητορικής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αίτημα για εκλογές και η «εναλλακτική πρόταση της ΝΔ». Οι τρεις άξονες της σημερινής ομιλίας του στη Λάρισα.

Πρώτος στόχος για τη ΝΔ η αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα

Επιχείρηση προσωπικής αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα ξεκινούν στη ΝΔ, ως το επόμενο στάδιο της στρατηγικής τους μετά το αίτημα για εκλογές που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση προτίθενται να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με σκληρή κριτική σε όλα τα μέτωπα, με ενδεικτική να είναι η χθεσινή «λίστα με τα δέκα ψέματα του κ. Τσίπρα», που -σύμφωνα με τη Συγγρού- «δεν ειπώθηκαν Πρωταπριλιά». Στο στρατόπεδο της ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους και για την τελευταία δημοσκόπηση που τη φέρνει μπροστά με 8 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και στοχεύουν στο τελευταίο «ισχυρό χαρτί» της συγκυβέρνησης, το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού.

Αυτός θα είναι ο ένας από τους τρεις άξονες των παρεμβάσεων του κ. Μητσοτάκη κατά το επόμενο διάστημα, με πρώτη απόψε το βράδυ στη Λάρισα όπου θα βρεθεί στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί στη μάχη της Βουλής για τη διαφθορά τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας «υπέστη δεινή ήττα» και «απολογήθηκε ως κατηγορούμενος για τα ατελείωτα ψέματα που έχει πει». Θα υπενθυμίσει προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης που δεν υλοποιήθηκαν, δίνοντας έμφαση στην οικονομία, το προσφυγικό και το αγροτικό.

«Εκλογές αλήθειας»

Η δεύτερη ενότητα της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη θα αφορά τις αιτίες για τις οποίες ζήτησε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Θα μιλήσει για «εκλογές αλήθειας και όχι παραμύθια», ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση θα επαναλάβει ότι «δεν σας θέλει ο λαός. Σας γυρνάει την πλάτη. Θέλει να αποφασίσει εκείνος για το παρόν και το μέλλον του. Φύγετε».

Η χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα» και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως «την πλέον ανίκανη μεταπολιτευτικά που πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό». Παράλληλα, θα επισημάνει ότι το κόστος της παραμονής της στην εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους.

Όσον αφορά τον τρίτο άξονα της παρέμβασής του, θα αφορά τη ΝΔ και τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξει να βάλει τέλος στη σημερινή «ασφυξία», ως η μόνη εναλλακτική λύση για τον τόπο. Όπως λένε συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, «δεν τον νοιάζει αν θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά το πως θα κυβερνήσει τη χώρα». Θα αναφερθεί στις θέσεις του κόμματός του που μέχρι τώρα έχει δημοσιοποιήσει, ενώ για τα εσωκομματικά θα εστιάσει στο προσεχές συνέδριο μέσα από το οποίο «παίρνουμε τολμηρές αποφάσεις και αλλάζουμε». Μαζί, θα πει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους νεοδημοκράτες της Θεσσαλίας, «δημιουργούμε την ελπίδα που βασίζεται στην αλήθεια και όχι στα ψέματα», απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους, από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τη δεξιά.

Στο πλαίσιο της προσέγγισής του με την κοινωνία και καθόσον το ενδεχόμενο εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί, ο κ. Μητσοτάκης θα κλιμακώσει και τις επισκέψεις τους σε χώρους εργασίας και τις επαφές του με κοινωνικούς φορείς. Έτσι, για σήμερα είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό στον Τύρναβο, ενώ θα έχει σύσκεψη με τους φορείς του Νομού Λάρισας στο Επιμελητήριο.

Εσωκομματικές κάλπες

Την ίδια στιγμή, κορυφώνονται οι εσωκομματικές διεργασίες ενόψει του συνεδρίου. Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των 344 Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των συνέδρων και των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών.

Τα 420.000 μέλη του κόμματος από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες που είναι στημένες σε όλους τους Δήμους της χώρας, με τους συνέδρους να αναδεικνύονται για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ, από το σύνολο των μελών. Την προσεχή Τετάρτη, 6 Απριλίου θα γίνουν στις 66 Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ) σε όλη την Ελλάδα οι εκλογές για την ανάδειξη των υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης και στις 17 Απριλίου η εκλογή των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v