Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουμουτσάκος: Πράξη ευθύνης το αίτημα για εκλογές

«Σκοπός μας είναι να σταματήσει η πορεία κατάρρευσης της χώρας. Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη, και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας που ασφυκτιά.

Κουμουτσάκος: Πράξη ευθύνης το αίτημα για εκλογές
Ως πράξη ευθύνης χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος το αίτημα του κόμματός του για εκλογές. «Σκοπός μας είναι να σταματήσει η πορεία κατάρρευσης της χώρας. Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη, και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας που ασφυκτιά.

Η ΝΔ, όπως είπε ο εκπρόσωπός της, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στο πλαίσιο της λειτουργίας του πολιτεύματος για να κάνει ισχυρό το μήνυμά της.

Αναφερόμενος στη συζήτηση της Τρίτης στην Βουλή, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε πως η απόπειρα προσανατολισμού της κοινής γνώμης από τον πρωθυπουργό απέτυχε, «με τον κ. Τσίπρα να υφίσταται δεινή πολιτική ήττα».

«Η Ελλάδα παράγει εικόνα τριτοκοσμικής χώρας, η κυβέρνηση είναι απολύτως γαντζωμένη στην εξουσία», τόνισε.

Ο κ. Κουμουτσάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «αξιολογούμε και με βάση το αίσθημα των Ελλήνων πολιτών».

Σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει την πρόταση της ΝΔ για την εξεταστική επιτροπή, είπε ότι την αφήνει «έκθετη σε κυρίαρχα ερωτήματα των πολιτών». Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ στην περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, απάντησε: «Ας την κάνουν, θα τη διαβάσουμε και θα αποφανθούμε».

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για συνεργασία ενός εκ των τριών μελών του κυκλώματος εκβιασμού με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Ο πληθυντικός (που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ) αφορούσε συνολικά την κυβέρνηση. Ένας εκ των κατηγορουμένων είχε δημόσιες θετικές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v