Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιρώνης: Δεν θα υπάρξει πρόσθετο τέλος νομιμοποίησης ιδιοκτησιών σε δάση

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος δεν θα καθιερωθεί νέο τέλος για όσους ιδιοκτήτες θέλουν να νομιμοποιήσουν ακίνητα εντός δασικών εκτάσεων.

Τσιρώνης: Δεν θα υπάρξει πρόσθετο τέλος νομιμοποίησης ιδιοκτησιών σε δάση

Δεν θα καθιερωθεί πρόσθετο τέλος νομιμοποίησης ιδιοκτησίων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του Σχέδιο Νόμου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος για τους Δασικούς Χάρτες. "Προφανώς τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο ήδη υπάρχον τέλος αντιρρήσεων" υποστήριξε ο κ. Τσιρώνης.

Στην αρχή της εισήγησής του ο Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε ότι η διαδικασία κατάρτισης των Δασικών Χαρτών, αποτελούσε για την κάθε ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, την «καυτή πατάτα» που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει, λόγω της διαφθοράς και διαπλοκής που υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις.

Η κατάρτιση των Δασικών Χαρτών, υποστήριξε, θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης, από την στιγμή που θα οριοθετηθούν οι περιοχές όπου κάποιος θα μπορεί να επενδύσει χωρίς τον φόβο κάποτε να κριθεί παράνομος. Διευκρινίζοντας ότι οι δασικοί χάρτες θα προηγούνται του Κτηματολογίου, ο Αν. Υπουργός εξήρε την αρχή της συνεργασίας μεταξύ Διεύθυνσης Δασών και ΕΚΧΑ, προκειμένου να επιτευχθεί η επίσπευση των διαδικασιών. 

Διευκρινήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου έδωσαν η ΓΓ του ΥΠΕΝ, Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Γενικός Διευθυντής δασών, Κώστας Δημόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΚΧΑ Α.Ε, Χριστίνα Κλωνάρη.

*Δείτε ολόκληρο το σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v