Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση σε πολλαπλά μέτωπα

Γιατί ο Μητσοτάκης ζήτησε χθες την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Ποια η αντιπολιτευτική στρατηγική που ξεδιπλώνει. Οι στοχευμένες επισκέψεις και τα γεύματα με τους βουλευτές.

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση σε πολλαπλά μέτωπα

Κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση η ΝΔ, που ανεβάζει τους τόνους σε όλα τα μέτωπα. Προσφυγικό, οικονομία, λειτουργία των θεσμών και εξωτερική πολιτική είναι τέσσερις από τους τομείς που η αξιωματική αντιπολίτευση βάλλει με σφοδρότητα κατά του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο σε αιχμή του δόρατος, μετά και την προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, εξελίσσεται το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να ορίσει ο ίδιος την ατζέντα έναντι της κυβέρνησης, απάντησε στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, επίσης δια της κοινοβουλευτικής οδού. Συγκεκριμένα, ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ασφάλεια, υπογραμμίζοντας ότι με τις διαμορφούμενες συνθήκες, «το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα».

Τα... προεόρτια είχαν λάβει χώρα λίγο νωρίτερα από τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος διαπίστωνε πως το ζήτημα της ασφάλειας «δεν ήταν ποτέ υψηλή προτεραιότητα στο πρόγραμμα και στην ιδεολογική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τριτοκοσμική χώρα»

Στη Συγγρού κινούνται σε δύο επίπεδα, όσον αφορά στην αντιπολιτευτική τους τακτική. Έτσι, από τη μία ασκούν έντονη κριτική σε όλα τα κακώς κείμενα που εντοπίζουν στην κυβερνητική πολιτική ενώ από την άλλη επιχειρούν να «υπενθυμίσουν στους πολίτες πώς ήταν τα πράγματα επί κυβέρνησης ΝΔ», θέτοντάς τους προς σύγκριση τις δύο περιόδους.

«Τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα εκπέμπουν εικόνες τριτοκοσμικής χώρας», δήλωσε σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος, παραθέτοντας μια σειρά γεγονότων που, κατά τη ΝΔ, η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Ανάμεσά τους, η κατάσταση στην Ειδομένη και στο λιμάνι του Πειραιά και γενικότερα οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο προσφυγικό, η ύφεση και η ανεργία που έχουν ισοπεδώσει την πραγματική οικονομία, η περικοπή συντάξεων και οι φόροι ως οι μόνες επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου στην αξιολόγηση, οι αντιλήψεις της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των θεσμών και η ανυπαρξία σε ό,τι αφορά στην Εξωτερική Πολιτική.

Στοχευμένες επισκέψεις

Στη ΝΔ «αποκρυπτογραφούν» και τις δημόσιες τοποθετήσεις των υπουργών που κάποιες φορές δεν ταυτίζονται και αξιοποιούνται ως «όπλο στη φαρέτρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Χθες σχετικό θέμα προέκυψε με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Τόσκα και του Πάνου Καμμένου για την εμπλοκή του στρατού στην Ειδομένη. «Με την ανεπάρκεια, την ασυνεννοησία και την έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού για την οποία απολύτως υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας, δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις. Δεν κυβερνιέται έτσι μια χώρα», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επαφές του με κοινωνικές ομάδες και φορείς, προσεγγίζοντας τους πολίτες «της διπλανής πόρτας», οι οποίοι άλλωστε είναι αυτοί που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών. Με αφορμή τον προσυνεδριακό διάλογο ενόψει της 22ας Απριλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα στοχευμένες επισκέψεις, τις οποίες σκέφτεται να καθιερώσει, συνεχίζοντας και μετά το τριήμερο Συνέδριο. Σήμερα για τον σκοπό αυτό επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ.

Παράλληλα, θέλοντας να συσφίξει τις σχέσεις του με τους βουλευτές του κόμματός του, έχει αρχίσει κάθε Πέμπτη να διοργανώνει «χαλαρά γεύματα» σε εστιατόριο με θαλασσινούς μεζέδες στην Καλλιθέα, πίσω από το Ωνάσειο. Ήδη έχει συναντήσει τους γαλάζιους που απαρτίζουν την Ομάδα Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί αντίστοιχο «τραπέζωμα» με τους βουλευτές της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v