Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδηγίες Φαλτσιανί για να «ξεκλειδώσουν» οι λίστες Λαγκάρντ - Μπόργιανς

"Απόλυτα εποικοδομητική" η συνάντηση εισαγγελέων με τον πρώην τραπεζικό υπάλληλο της HSBC στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε κατευθύνσεις για να "ξεκλειδώσουν τα μυστήρια" της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της λίστας Μπόργιανς.

Οδηγίες Φαλτσιανί για να «ξεκλειδώσουν» οι λίστες Λαγκάρντ - Μπόργιανς

Οδικό χάρτη για την αποκωδικοποίηση της λίστας "Μπόργιανς" αλλά και περαιτέρω στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ έδωσε ο πρώην υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος συναντήθηκε στο Παρίσι με τους οικονομικούς εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Καλούδη.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντησή του Φαλτσιανί με τους εισαγγελείς και σύμφωνα με πληροφορίες , αυτή ήταν "απόλυτα εποικοδομητική" καθώς ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος έδωσε κατευθύνσεις για να "ξεκλειδώσουν τα μυστήρια" της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της λίστας Μπόργιανς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φαλτσιανί, αποκάλυψε μεταξύ άλλων τους τρόπους με τους οποίους αποκρύπτονται μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μη φορολογηθούν.

Όπως διευκρινίζουν εισαγγελικοί κύκλοι, τα νέα στοιχεία εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα που διενεργείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη φορά που συναντήθηκαν ο Φαλτσιανί με τους έλληνες εισαγγελείς ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο εξωτερικό.

Λίγες ημέρες μετά εμπλεκόμενοι στην λίστα Λαγκάρντ, είχαν εμφανιστεί αυτοβούλως στην ελληνική Δικαιοσύνη και είχαν πληρώσει το σύνολο των φόρων και των προστίμων που τους είχαν καταλογιστεί για φοροδιαφυγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v