Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Εγκλωβισμένος στο δίλημμα Μουζάλας ή Καμμένος ο Τσίπρας

«Το μόνο βέβαιο είναι πως ο κ. Τσίπρας αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα. Η πολιτική του, αντί να λύσει προβλήματα, προσθέτει επιπλέον προβλήματα», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΔ: Εγκλωβισμένος στο δίλημμα Μουζάλας ή Καμμένος ο Τσίπρας

«Επιβεβλημένη» χαρακτήρισε πριν από λίγο την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. «Στο σοβαρό ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής, η ΝΔ αντέδρασε πρώτη. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στήριξε τον κ. Μουζάλα. Από σήμερα όμως, η παραίτησή του είναι επιβεβλημένη, τόσο για το φραστικό ολίσθημα όσο και για τη γενικότερη αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στη στήριξη του υπουργού ή θα υποκύψει στην αξίωση του κ. Καμμένου; Ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος στο δίλημμά ή Μουζάλας ή Καμμένος».

Ο κ. Κουμουτσάκος παρατήρησε ότι «το μόνο βέβαιο είναι πως ο κ. Τσίπρας αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα. Η πολιτική του, αντί να λύσει προβλήματα, προσθέτει επιπλέον προβλήματα. Υπάρχει όριο ανοχής στην κοινωνία, στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην κοινή λογική».

Αύριο Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, «θα μεταφέρει την απολύτως απαράδεκτη εικόνα της Ειδομένης που είναι ντροπή για την Ευρώπη, για τον πολιτισμένο κόσμο και για την Ελλάδα, εξαιτίας της αναποτελεσματικής και ανίκανης κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει να υποστηρίζει την εθνική στρατηγική και με ελάχιστο μίνιμουμ το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, χρειάζεται απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στη σύνοδο κορυφής, για έναν λόγο: «Χωρίς αυτήν, διαιωνίζεται για τη χώρα μας και για την Ευρώπη η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση».

Παράλληλα τόνισε πως ο κ Μητσοτάκης δίνει την πλήρη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία, απορρίπτοντας θέματα που είναι άσχετα με το μεταναστευτικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v