Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TT: Κυβερνητικά σχέδια για placements- στρατηγικό

Σε οριστικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φαίνεται να καταλήγει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι το ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει σε placement με απώτερο σκοπό να μειώσει το απευθείας ποσοστό του στον οργανισμό στο 20%.

TT: Κυβερνητικά σχέδια για placements- στρατηγικό
Σε οριστικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φαίνεται να καταλήγει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι το εξής: το ελληνικό δημόσιο, το οποίο ελέγχει αυτή τη στιγμή απευθείας το 36% του Τ.Τ. και μέσω των ΕΛΤΑ άλλο ένα 10%, θα προχωρήσει σε placement με απώτερο σκοπό να μειώσει το απευθείας ποσοστό του στον οργανισμό στο 20%.

Σε εκείνη τη φάση θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα την απόφαση για το αν: α) θα προχωρήσει σε σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για το Τ.Τ. ή β) θα ακολουθήσει το μοντέλο της Εθνικής Τράπεζας και θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί placements έως την ολική αποκρατικοποίηση του οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα λάβουν υπ’ όψιν τους και τη θέση της νέας διοίκησης του Τ.Τ., η οποία ανακοινώθηκε και επισήμως στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Γ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v