Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: «Eκτρωμα» οι προτάσεις Κατρούγκαλου

Το σχέδιο της κυβέρνησης αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ομάδες ως εκλογικούς πελάτες, γεμάτο από κομματικές σκοπιμότητες, και οδηγεί σε αντιπαράθεση γενεών, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μητσοτάκης: «Eκτρωμα» οι προτάσεις Κατρούγκαλου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις προτάσεις της στο ασφαλιστικό, αλλά και προσκλητήριο σε κοινωνικούς φορείς και πολίτες προκειμένου να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ, περιελάμβανε ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «δημιούργησε την τρύπα του 1,8 δισ. την οποία καλείται τώρα να κλείσει με μια πρόταση που μειώνει τους συντελεστές αναπλήρωσης και τις συντάξιμες αποδοχές και οδηγεί σε άμεσες και μεγάλες μειώσεις των κύριων συντάξεων. Το σχέδιο της κυβέρνησης αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ομάδες ως εκλογικούς πελάτες, γεμάτο από κομματικές σκοπιμότητες, και οδηγεί σε αντιπαράθεση γενεών, ανοίγει πόλεμο στην παραγωγική Ελλάδα, στρεβλώνει τα κίνητρα εργασίας, μετατρέπει το ασφαλιστικό σε προνοιακό και ετεροχρονίζει το πρόβλημα», τόνισε.

Σε αυτό το κρίσιμο θέμα, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση Τσίπρα «κατάφερε να βάλει τους πάντες σε πόλεμο εναντίον όλων. Δυστυχώς σήμερα το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα σε ένα συνεχιζόμενο υφεσιακό περιβάλλον για το οποίο οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση Τσίπρα. Η παράταση της ύφεσης και η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ είναι δημιούργημα αυτής της ιδεοληπτικής και ανίκανης κυβέρνησης», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι «κάθε μέρα που περνά η αξιοπιστία της κυβέρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης».

Από την πλευρά της, η ΝΔ, όπως είπε ο πρόεδρός της, «ανοίγεται στην κοινωνία. Ακούει τις απόψεις των πολιτών. Αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της. Ενώνει τους Έλληνες χωρίς να κοιτάζει πού ανήκαν πολιτικά χθες, ή ποια είναι η κοινωνική, ιδεολογική τους ταυτότητα και αναφορά. Δημιουργούμε μια μεγάλη πλειοψηφική, κοινωνική, πολιτική συμμαχία για τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας. Μεταρρυθμίσεις που για να γίνουν, θέλουν ενεργούς πολίτες, θέλουν τη συμμετοχή της κοινωνίας. Σε αυτήν την ισχυρή συμμαχία για τις μεταρρυθμίσεις, σας ζητώ να συμμετέχετε, να συμβάλλετε, θετικά και δημιουργικά ο καθένας και η καθεμία».

Το ζητούμενο, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν είναι μόνο πώς θα καλύψουμε το δημοσιονομικό κενό του 1,8 δισ. αλλά πώς θα οικοδομήσουμε ένα σύστημα που θα υπηρετεί αυτές τις αξίες. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να σκεφτούμε έξω απ' το πλαίσιο των κομματικών συντεχνιών και των εκλογικών πελατειών, να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, ιδιαίτερα με τις επόμενες γενεές και τους αδικημένους του ασφαλιστικού συστήματος. Ποιοι θέλουν και ποιοι μπορούν να προσφέρουν θετικά σε αυτό τον προβληματισμό; Όσοι θέλουν να βάλουν το εθνικό πάνω από το συντεχνιακό, το συλλογικό πάνω από το εγώ, όσοι σκέφτονται έξω απ' το πλαίσιο της παραδοσιακής κομματικής πελατειακής λογικής. Ελπίζω όλοι εσείς και πολλοί άλλοι. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v