Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΕΕΘ: Ένταξη και των τρεχουσών ληξιπρόθεσμων στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Με αφορμή την απόφαση για επανένταξη στις 100 δόσεις όσων απώλεσαν τη ρύθμιση λόγω μη καταβολής των τρεχουσων εισφορών προς τα ταμεία, η ΟΕΕΘ ζητά να ενταχθούν στη ρύθμιση και οι τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ταμεία και εφορία.

ΟΕΕΘ: Ένταξη και των τρεχουσών ληξιπρόθεσμων στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Επιστολή με θέμα την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προς τους αρχηγούς και βουλευτές των κομμάτων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία χαιρετίζει την απόφαση για επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων όσων λόγω της μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία απώλεσαν τη ρύθμιση, ωστόσο ζητά να υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους οφειλέτες προς την εφορία (εισόδημα, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.).

Επιπλέον, η ΟΕΕΘ επαναφέρει το αίτημά της για την υπαγωγή στην ρύθμιση των 100 δόσεων και των τρεχουσών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία και τις εφορίες, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν είναι κακοπληρωτές, αλλά η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Όπως πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση απόφασης για τα ασφαλιστικά ταμεία βάσει της οποίας μπορούν να επανενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων εκείνοι που, λόγω της μη καταβολής των τρεχουσών εισφορών, απώλεσαν την ρύθμιση.

Είναι μια γενναία απόφαση που την χαιρετίζουμε, διότι αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις νομοθετημένες υποχρεώσεις τους.

Στην ανωτέρω, όμως, απόφαση δεν υπάρχει δυστυχώς ανάλογη ρύθμιση και για τους οφειλέτες προς την εφορία (εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, κλπ).

Αυτό, όμως, σημαίνει ουσιώδη παράλειψη και θα πρέπει να διορθωθεί, διότι, για τους ανωτέρω οικονομικούς λόγους, μεγάλος αριθμός οφειλετών προς την εφορία έχει απωλέσει την ρύθμιση των 100 δόσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καταβαλλόμενη προσπάθεια είσπραξης των κρατικών εσόδων.

Με την ευκαιρία αυτή, θα επαναφέρουμε και το αίτημα για την υπαγωγή στην ρύθμιση των 100 δόσεων και των τρεχουσών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία και τις εφορίες.

Θα πρέπει να εκτιμηθεί και εδώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν είναι κακοπληρωτές, αλλά η οικονομική τους κατάσταση δεν τους το επιτρέπει.

Τελειώνοντας, θα παρακαλέσουμε να εξετασθούν και τα αιτήματα που σας καταθέτουμε, ώστε να υπάρξει μια συνολική ρύθμιση που να επιτρέπει στους οφειλέτες να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις και να πληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους προς τα ταμεία και την εφορία.

Περιμένουμε την απόφασή σας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v