Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 1 εκατ. ταξιδιώτες πέρασαν από το «Ελ. Βενιζέλος» τον Φλεβάρη

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 2,16 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 15%. Εγιναν συνολικά 22.316 πτήσεις.

Πάνω από 1 εκατ. ταξιδιώτες πέρασαν από το «Ελ. Βενιζέλος» τον Φλεβάρη

Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο μήνα το 1 εκατομμύριο, φθάνοντας το 1,07 εκατ., πετυχαίνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 18,2%. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ αυτό θα είχε επιτευχθεί ανεξάρτητα από την επιπλέον ημέρα του φετινού δίσεκτου έτους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 26,6% ενώ οι επιβάτες εξωτερικού επίσης παρουσίασαν υγιή άνοδο κατά 12,8%. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 17% και 21% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 2,16 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 15%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει υψηλή αύξηση (+21,4%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+10,8%). Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου, της τάξης του 14% και 16% αντίστοιχα.

Οι πτήσεις

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του έτους ανήλθε σε 22.316, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 9,3%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,9%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 7,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v