Συστήθηκε επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

H επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την προσεχή Δευτέρα. Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός.

Συστήθηκε επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, η συγκρότηση και η σύνθεση της επιτροπής αποφασίστηκε την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας.

Πρόεδρός της ορίστηκε ο Θεόδωρος Κοματάς, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, με αναπληρωτή τον Μαυροειδή Χριστοφιλόπουλο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού.

Μέλη της επιτροπής είναι η Παναγιώτα Λίτσα (προϊσταμένη τμήματος Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ), με αναπληρώτρια τη Χαρίκλεια Κανή (προϊσταμένη Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ), ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Ηλίας Γιαννόγλου, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Ψυχογιό (προϊστάμενος Τεκμηρίωσης Οικονομικών Στοιχείων του ΕΟΠΥΥ).

Μετέχουν, επίσης, ο Στέργιος Ποραβός (σύμβουλος του υπουργού Υγείας), με αναπληρώτρια την Αγγελική Παπαθανασίου (σύμβουλος του υπουργού Υγείας) και η Δέσποινα Μακριδάκη (πρόεδρος ΠΕΦΝΙ), με αναπληρώτρια την Αθανασία Κοντομίχου (διευθύντρια φαρμακοποιός στο Κρατικό Νίκαιας).

Αντικείμενο

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας, ο ρόλος της Επιτροπής είναι συμβουλευτικός, με αντικείμενα δραστηριότητας τα ακόλουθα:

- Την παρακολούθηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης σε μηνιαία βάση.

- Τον εντοπισμό των ενδεχόμενων προβλημάτων και δυσλειτουργιών.

- Τη διατύπωση και τεκμηρίωση πρότασης για την επίλυση των τυχόν προβλημάτων.

Η επιτροπή θα συνεδριάζει μεταξύ της 15ης και 20ής ημέρας κάθε μήνα και το πόρισμά της θα παραδίδεται στον υπουργό Υγείας μέχρι το τέλος του συγκεκριμένου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v