Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντάξεις: Διατηρείται ο αριθμός, μειώνεται το ποσό των αποδοχών

Ο Αν. Πετρόπουλος μιλώντας για το σύνολο των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από περισσότερες της μίας πηγές, σημείωσε ότι οι πολλαπλές θα διατηρηθούν. Ομως το ανώτατο πλαφόν θα μειωθεί από 3680 ευρώ που είναι σήμερα, στα 3088 ευρώ.

Συντάξεις: Διατηρείται ο αριθμός, μειώνεται το ποσό των αποδοχών
Λιγότερα χρήματα, αλλά όχι λιγότερες σε αριθμό συντάξεις, θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί παρουσιάστηκαν εν συντομία εκ νέου σήμερα στη Βουλή από τον υφυπουργό Εργασίας Αν.Πετρόπουλο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τριανταφυλλίδη, μέσω της οποίας ουσιαστικά ζητείτο να «κοπεί» η βουλευτική σύνταξη και για τους παλαιούς βουλευτές (ως γνωστόν, δεν δίδεται σύνταξη για όσους βουλευτές εξελέγησαν μετά το 2012), ο κ. Πετρόπουλoς μιλώντας για το σύνολο των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από περισσότερες της μίας πηγές, σημείωσε ότι οι πολλαπλές θα διατηρηθούν.

Aπλώς το ανώτατο πλαφόν θα μειωθεί από 3680 ευρώ που είναι σήμερα, στα 3088 ευρώ (για τις πολλαπλές) και στα 2773 ευρώ για τη μία σύνταξη.

Με την ευκαιρία, επανέλαβε στοιχεία αναφορικά με τους δικαιούχους πολλαπλών συντάξεων, αναφέροντας πως: τέσσερις συνταξιούχοι λαμβάνουν δέκα συντάξεις, επτά λαμβάνουν 9 συντάξεις, 49 συνταξιούχοι λαμβάνουν οκτώ συντάξεις, 364 λαμβάνουν επτά συντάξεις, 4659 λαμβάνουν έξι συντάξεις.

Τρεις συντάξεις λαμβάνουν 335.439 συνταξιούχοι και, δύο συντάξεις λαμβάνουν 955.358 δικαιούχοι. Μία σύνταξη, τέλος, λαμβάνουν 1.286.112 δικαιούχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v