Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: O Ψυχάρης ζήτησε από Τσίπρα διαγραφή δανείων

"Άκρως αποκαλυπτικό" το κεντρικό δημοσίευμα του Βήματος, λέει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, που τονίζει ότι ο πρωθυπουργός "δεν χαρίζεται σε κανέναν".

Κυβέρνηση: O Ψυχάρης ζήτησε από Τσίπρα διαγραφή δανείων

"Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας το κεντρικό άρθρο που δημοσιεύει το Βήμα για τα Μέσα Ενημέρωσης. 

Στο δημοσίευμά του «Το Βήμα» μιλά (χωρίς να αναφέρεται σε ονόματα) για ραντεβού ενός «εκδότη» με ένα «ανερχόμενο πολιτικό». Υποστηρίζεται ότι έγιναν τέσσερις συναντήσεις «Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση του πολιτικού με τον εκδότη. Ηταν η τέταρτη από την αρχή του 2014. Οι άλλες τρεις που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015,τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό."

Απάντηση από Βήμα

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το «άσπρο – μαύρο», απαντά το Βήμα. «Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν…) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός να απαντήσει σε 3+1 ερωτήσεις

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε σήμερα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.), ο μοιραίος πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει σε 3 + 1 απλές ερωτήσεις:

1. Γιατί ο "αδέκαστος πολέμαρχος" κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;

2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;

3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;

Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς;

Ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Συνήγορος της διαπλοκής η ΝΔ

Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:

• Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

• Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος -για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς.

Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v