Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προφυλακιστέος o Π. Μουσσάς για τους εκβιασμούς

Αποτέλεσμα κατασκευής η δικογραφία, υποστήριξε στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο εκδότης Π. Μαυρίκος. Δήλωσε άγνοια για τις κινήσεις του Π. Μουσσά. Αθώος δηλώνει ο Π. Μουσσάς στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή. Διαμαρτυρίες για την έλλειψη συνηγόρου.

Προφυλακιστέος o Π. Μουσσάς για τους εκβιασμούς

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ αφέθηκαν ο εκδότης Π. Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκος που εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δημοσιογράφος Π. Μουσσάς που πρωταγωνιστεί στις επαφές και τις τηλεφωνικές συνομιλίες με την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ που κατήγγειλε τη δράση του κυκλώματος.

Ο συνήγορος του εκδότη Π. Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας δήλωσε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο τριήμερο. Νομίζω ότι προσπάθησα να ενημερώσω για το μέγεθος της υπόθεσης. Τα στοιχεία σε βάρος του πελάτη μου ήταν απειροελάχιστα κι αυτό διαπιστώθηκε από την απόφαση.

Νωρίτερα, ο εκδότης της Ακρόπολης Π. Μαυρίκος, όπως και ο συγκατηγορούμενός του Π.Μουσσάς, απολογήθηκε χωρίς συνήγορο λόγω της αποχής των δικηγόρων και της άρνησης του Δικηγορικού Συλλόγου να παραχωρήσει σχετικές άδειες.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε απολογούμενος στον ανακριτή ο Π. Μουσσάς αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι η επικοινωνία και η διαλογοι ειναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργαζόταν .

"Αρνούμαι τις βαρύτατες κατηγορίες ως απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες, οι οποίες στηρίζονται μόνο στη "μεθοδευμένη" μήνυση της μοναδικής μάρτυρα υποστηρίζει ο κατηγορούμενος ζητώντας να μην κριθεί προφυλακιστέος καθώς όπως λέει δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και έχει μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του χαρακτήρισε θεμιτό να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχείρηση.

Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος φέρεται να ακούγεται να απειλεί την Α.Κ. βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος φέρεται να αντέκρουσε λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομηγνατοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».

Σε ανάλογο πλαίσιο κινείται στην απολογία του και ο εκδότης της Ακρόπολης Π. Μαυρίκος.

"Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης", αναφέρει στο υπόμνημά του υποστηρίζοντας ότι "είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν.

Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου.

Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Α.Κ. σαφώς εν αγνοία μου είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής, που στην πραγματικότητα στερείται, και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Α.Κ.

Σε πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μουσσά και Α.Κ. αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση, η οποία καταρχάς αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο, οικείο και χαλαρό και επιπλέον η τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση καταρρίπτει το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον".

Συνομιλία Α
Μεταξύ άλλων ο Μαυρίκος επικαλείται τις εξής συνομιλίες:
Α.Κ.: Δεν είμαι ξανθιά..... είμαι μελαχρινή
Μουσσάς: Είσαι σέξυ θεία Λόλα
Α.Κ.: Χαχαχα....έλα....έλα

Συνομιλία Β
Α.Κ.: Θα με πας που θα με πας για μασάζ. Τι είπες; ....
Μουσσάς: Δε σε πάω για μασάζ εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι
Α.Κ.: Αααααα...Ααααα.....Πονηρούλη, πονηρούλη
Μουσσας: Ξέρω να κάνω και μασάζ
Α.Κ: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα;

Και συνεχίζει ο Π. Μαυρικος: «Η κατηγορία για τη δήθεν εκβίαση πλήρως διακωμωδείται από το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ πλήρωσε όλα τα τιμολόγια τη Δευτέρα 22.2.16, δηλαδή την ημέρα της σύλληψης. Αν δηλαδή η Α.Κ. και το τμήμα δίωξης εκβιαστών είχαν πεισθεί ότι εγώ είμαι εκβιαστής και δεν ήταν κατασκευασμένη η όλη υπόθεση, τότε γιατί δεν ενημέρωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να μην πληρώσει τα τιμολόγια και μάλιστα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, αλλά να επιδιώξει πληρωμή είτε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα είτε με παράδοση επιταγής...; Η συναλλαγή ήταν νόμιμη.»

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η εφημερίδα του πρόσκειται στο δεξιό χώρο και ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να επιτίθεται στη ΝΔ που είναι μείζονα αντιπολίτευση.
Όσον αφορά στις συνομιλίες για τα ΕΛΠΕ ο Μαυρίκος υποστηρίζει : «Ο Μουσσάς αναφέρει τα Ελληνικά Πετρέλαια που δίνουν 50.000 ευρώ το χρόνο εννοώντας το προφανές, ότι τα χρήματα αυτά αφορούν διαφημιστικές καταχωρήσεις βάσει σύμβασης. ....Ουδέποτε αυτή η εταιρεία έχει καταγγείλει οτιδήποτε. Η αναφορά του Μουσσά: 'Να μην είναι 100.000 ευρώ το χρόνο' είναι μια απλή ευχή ότι θα μπορούσαν να δίνουν και παραπάνω ή οποία επίσης καταρρίπτει και το σενάριο της εκβίασης».

Κούγιας: Αντισυνταγματικό να απολογείται χωρίς συνήγορο ο Μαυρίκος

Για αντισυνταγματική και παράνομη πρακτική κάνει λόγο το δικηγορικό γραφείο το Αλέξη Κούγια, όσον αφορά στην απολογία του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου για την υπόθεση των εκβιασμών, χωρίς την παρουσία συνήγορου υπεράσπισης.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλ. Κούγια έχει ως εξής:  

«Στο δικηγορικό μας γραφείο ανετέθη η υπεράσπιση του εκδότη των εφημερίδων «Ακρόπολη», «Ελληνικός Βορράς», «24 Ώρες», «Αθλητική Μέρα» και «Επικαιρότητα», ο οποίος όπως είναι γνωστό κατηγορείται για τα αδικήματα τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες 3 μέρες σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας, απευθύνθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ζήτησε να του χορηγηθεί άδεια για να παραστεί κατά την απολογία του εντολέως μας ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή.
Τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή του ΔΣΑ απέρριψαν το αίτημα.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον 1ο Ειδικό Ανακριτή να αναβληθεί η απολογία και να οριστεί ημερομηνία κατά την οποία ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα έχει αποφασίσει το τέλος της αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια αφού ο εντολέας μας έχει λευκό ποινικό μητρώο, όλη η επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι στην Ελλάδα, η κατοικία τόσο του ιδίου, όσο και της οικογενείας του είναι στην Ελλάδα και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο κύριος ανακριτής απέρριψε το αίτημα αυτό και κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο εντολέας μας απολογείται αυτήν την στιγμή χωρίς συνήγορο υπερασπίσεως και σε μια υπόθεση στην οποία αντιμετωπίζει ποινή ισοβίου καθείρξεως.

Το δικηγορικό μας γραφείο καταγγέλλει αυτήν την αντισυνταγματική και παράνομη επιλογή, η οποία καταργεί το αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου καθεστώς της δίκαιας δίκης, το τεκμήριο της αθωότητας και το κυριότερο παραβαίνει το Σύνταγμα παραγνωρίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του συνηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης και στον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας

Ο κύριος Αλέξιος Κούγιας αρνήθηκε να δεχθεί να παραστεί στην απολογία, παρά την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και να προσκομίσει εκ των υστέρων το γραμμάτιο παραστάσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του στον δίκαιο αγώνα». 

Τι δήλωσε ο συνήγορος του Παναγιώτη Μουσσά

Ολες οι συνομιλίες και οι επαφές του Παναγιώτη Μουσσά έγιναν στα πλαίσια του επαγγέλματός του χωρίς ποτέ να διανοηθεί ή να αποπειραθεί να εκβιάσει οιονδήποτε, δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του δημοσιογράφου, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η δήλωση του κ. Κεχαγιόγλου έχει ως εξής:

«Ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα απολογίας του εντολέως μου ζήτησα να μου χορηγηθεί άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να δυνηθώ να παρασταθώ στην απολογία του. Το σχετικό αίτημα απερρίφθη από τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου.

Λυπούμαι διότι όντας υποχρεωμένος, αλλά και επιθυμώντας να στηρίξω τον αγώνα ύπαρξης και αξιοπρέπειας που εδώ και δύο μήνες περίπου δίνουν με αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση όλοι οι δικηγόροι της χώρας, δεν δύναμαι να εκτελέσω το υπερασπιστικό μου χρέος- σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον -προς τον εντολέα μου.

Οφείλω όμως για λογαριασμό του και εκ μέρους του να μεταφέρω την κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι είναι αθώος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Ο ίδιος απολογείται σήμερα επί της ουσίας ενώπιον του κ. Ανακριτού και παρέχει αναλυτικές εξηγήσεις για όλα ανεξαιρέτως τα θέματα.

Επιγραμματικά και μόνο μου εζήτησε να τονίσω ότι όλες οι συνομιλίες και οι επαφές του έγιναν στα πλαίσια του επαγγέλματός του χωρίς ποτέ να διανοηθεί ή να αποπειραθεί να εκβιάσει οιονδήποτε αλλά και επιπλέον ότι ουδέποτε απείλησε συνομιλητή του και πολύ περισσότερο τα παιδιά τους. Θεωρεί ύψιστη συκοφαντία και διαστρέβλωση όσα λέγονται και γράφονται για αυτό το θέμα.

Τέλος, ελπίζω και εύχομαι οι δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι θα αποφανθούν για την τύχη του εντολέως μου να κρίνουν μόνο με βάση το υλικό της δικογραφίας και τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτή, χωρίς να επηρεαστούν από το επικοινωνιακό βάρος της υπόθεσης και από τις πολιτικές προεκτάσεις και διαμάχες που ανέκυψαν εξαιτίας της».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v