Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρούγκαλος: Κόκκινη γραμμή η μείωση συντάξεων

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι αρκετή για να πετύχει τον στόχο και εγγυάται τη βιωσιμότητα του συστήματος έως το 2060, υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος. Εξέφρασε την πεποίθηση πως θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Κατρούγκαλος: Κόκκινη γραμμή η μείωση συντάξεων

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων ακόμα και αν οι πιστωτές το απαιτήσουν, δηλώνει στο Reuters ο Γ. Κατρούγκαλος.

Προσθέτει ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υπογράψει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προβλέψεις του ΔΝΤ για δημοσιονομκό κενό μεταξύ 5-7% του ΑΕΠ έως το 2018 έχουν αναζωπυρώσει τις φήμες ότι η Αθήνα δέχεται πιέσεις να προχωρήσει ξανά σε μειώσεις συντάξεων.

Ο κ. Κατρούγκαλος απορρίπτει αυτές τις εκτιμήσεις ως «μη ρεαλιστικές» και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτό το θέμα δεν θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Eκτιμά πως οι συζητήσεις με τους δανειστές θα ξεκινήσουν πάλι την επόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Μάρτιο.

«Ακούμε διάφορα, μερικές φορές ακραία, μέσω διαρροών από το ΔΝΤ, τα οποία και ελπίζω πως δεν θα μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο υπουργός προσθέτοντας πως «η μείωση συντάξεων αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς».

«Η σχεδιασθείσα μεταρρύθμιση είναι αρκετή για να πετύχει τον στόχο και εγγυάται τη βιωσιμότητα του συστήματος έως το 2060», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Οι βουλευτές είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης. Δεν έχουμε πρόβλημα να περάσουμε τον νόμο», είπε.

«Δεν προσπαθούμε απλά να εφαρμόσουμε το τρίτο πρόγραμμα το οποίο είναι υποχρέωσή μας, μιας και αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια παραχώρηση που φέρει την υπογραφή μας. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα προστατεύσει τους αδυνάμους», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια εθνική πρωτοβουλία για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και γι' αυτό η Ελλάδα πρέπει να έχει τη στήριξη των εταίρων της», είπε ο υπουργός Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v