Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Μοιραίος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διπρόσωπη στάση, άλλοτε ζητώντας συναίνεση και άλλοτε «λασπολογώντας και διχάζοντας». Απέρριψε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο συμμετοχής σε Οικουμενική Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας προτιμότερες τις εκλογές.

ΝΔ: Μοιραίος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν. Το προσφυγικό βρίσκεται εκτός ελέγχου. Η οικονομία από το κακό στο χειρότερο. Η διαπραγμάτευση κλινικά νεκρή. Η εξαπατημένη κοινωνία από τον κ. Τσίπρα βράζει. Ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε μοιραίο πρωθυπουργό, ανίκανος να δώσει λύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διπρόσωπη στάση, άλλοτε ζητώντας συναίνεση και άλλοτε «λασπολογώντας και διχάζοντας».

Αναφερόμενος στο συμβούλιο Πολιτικών Αργηχών, επεσήμανε ότι επεβλήθη από τη ΝΔ όσον αφορά στην ανάγκη αλλά και στον χρόνο πραγματοποίησής του. «Θα πάμε για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και δεύτερον, γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη πώς θα διαπραγματευτεί μόνος του ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη. Καμία διαβεβαίωση και καμία εγγύησή του δεν έχει πλέον αξία για τη ΝΔ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιστολή Μπόργιανς που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, δηλώνοντας: «Η αγωνιώδης αγκίστρωση στην υπόθεση είναι πλήρως ενταγμένη στον πανικό του κ. Τσίπρα. Κατέβηκε ένα ακόμα σκαλί αδυναμίας και ψεύδους. Πρόκειται για δύο επιστολές, την πραγματική στα γερμανικά και την παραποιημένη στα ελληνικά».

Αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε: «Μέσα σε τρεις μέρες οι διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου κατέρρευσαν. Χθες τα ξημερώματα έκλεισε η συμφωνία που δεν έχει καμία σχέση με όσα είχαν ειπωθεί. Ζητάμε από τον κ. Καμμένο άμεση πληροφόρηση. Ο διάβολος άλλωστε κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Ο κ. Κουμουτσάκος απέρριψε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο συμμετοχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Οικουμενική Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας προτιμότερες τις εκλογές, τις οποίες πάντως η ΝΔ δεν ζητάει και δεν τις προκαλεί.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με νέους μηχανικούς, ενώ θα συνεδριάσει και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, μαζί με τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και το Σάββατο θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του Ποταμιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v