Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΜΑ: Oχι στις ιδεοληψίες σε υγεία και συνταξιοδοτικό

Για το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι μεσίτες ασφαλίσεων στην τρέχουσα συγκυρία αναφέρθηκαν χθες ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ κ.κ. Γ. Καραβίας και Γ. Κούμπας. Τι έδειξε η μελέτη της KPMG για την πορεία του κλάδου το 2014.

ΣΕΜΑ: Oχι στις ιδεοληψίες σε υγεία και συνταξιοδοτικό

«Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε, κρατώντας την κοινωνία σε συνθήκες ύπνωσης. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχει ευθύνη και ρόλο. Καλείται λοιπόν να χαράξει νέα πορεία, κόντρα στον κρατισμό που παράγει ελλείμματα. Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη επιλογή».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων ο πρόεδρος του κ. Γιώργος Καραβίας, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

• «Καλούμε σήμερα το κράτος να σταματήσει να κωφεύει. Καλούμε τους αρμοδίους να εγκαταλείψουν τις ιδεοληψίες και τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα και βασικό ζήτημα: ότι πρέπει να γλυτώσουν οι πολίτες από το αδιέξοδο που έχουν φράσει τα κοινωνικά συστήματα σύνταξης και υγείας.

Ευκαιρίες ανάπτυξης για την ασφαλιστική αγορά δεν κρύβουν μόνο οι συντάξεις και η υγεία, αλλά και η ασφάλιση ευθυνών. Δεν είναι τυχαίο που, αντίθετα με τη γενική εικόνα κάμψης της παραγωγής, το σύνολο των ασφαλίσεων αστικής ευθύνης κινείται ανοδικά.

• Οι μεσίτες ασφαλίσεων είναι έτοιμοι να κατακτήσουν και τις ξένες αγορές. Ήδη ορισμένοι συνάδελφοι δοκίμασαν επιτυχώς τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό και ειδικότερα στις αγορές των Βαλκανίων και της Κύπρου».

Χαρακτηριστικές επίσης ήταν και οι χθεσινές αναφορές του αντιπροέδρου του ΣΕΜΑ κ. Γεώργιου Κούμπα, ότι οι μεσίτες ασφαλίσεων μετά από πορεία 27 ετών έχουν φτάσει στο επίπεδο των διεθνών ανταγωνιστών τους και οι πελάτες τους το έχουν καταλάβει. «Φαίνεται πως δικαιώνεται ότι έλεγα πριν από πολλά χρόνια. Ότι δηλαδή αν ένας υπογράψει χωρίς το δικηγόρο του, ή πάρει φάρμακα χωρίς τις οδηγίες του γιατρού του, μοιάζει με εκείνον που ασφαλίζεται χωρίς την μεσολάβηση ενός μεσίτη ασφαλίσεων», συμπλήρωσε ο κ. Κούμπας.

Στα πλαίσια επίσης της γενικής συνέλευσης, παρουσιάστηκε η πορεία του κλάδου των μεσιτών ασφαλίσεων για το 2014, όπως προέκυψε από μελέτη που εκπόνησε ο Οίκος KPMG. Μεταξύ των άλλων στοιχείων της μελέτης συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω:

Ο κύκλος εργασιών των μεσιτών ασφαλίσεων μειώθηκε το 2014 σε σχέση με το 2013 κατά 7,1%, με τους κλάδους ζωής να ανεβαίνουν κατά 15,9% και τους γενικούς κλάδους να υποχωρούν κατά 11,5%.

• Κατά το 2014 οι ασφαλίσεις ζωής-υγείας αυξήθηκαν κατά 12%, ο κλάδος αυτοκινήτου υποχώρησε κατά 25%, ο κλάδος περιουσίας κατά 8%, ενώ άνοδο 3% σημείωσε ο κλάδος μεταφορών.

• Το μερίδιο του ΣΕΜΑ στη συνολική εγχώρια ασφαλιστική αγορά υποχώρησε το 2014 στο 12,7% από το 13,4% του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v