Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωκίων Καραβίας: Απαιτείται ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Γιατί είναι επιβεβλημένη αλλά και συμφέρουσα επιλογή το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης. Τι δείχνουν τα στοιχεία για το ασφαλιστικό. Νέο προϊόν μικροπιστώσεων από τη Eurobank.

Φωκίων Καραβίας: Απαιτείται ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Την άποψη ότι είναι επιβεβλημένη από τη δυσμενή συγκυρία η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης διατύπωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας , τονίζοντας επίσης την αναγκαιότητα να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Στην ομιλία του κατά την τελετή βράβευσης του 3ου διαγωνισμού εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank επισήμανε ότι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί επιβεβλημένη και συμφέρουσα επιλογή.

Επιβεβλημένη, επειδή η χώρα βρίσκεται υπό τριπλή κρίση (δημοσιονομική, προσφυγική και την ίδια στιγμή δέχεται τους κραδασμούς των διεθνών οικονομικών αναταράξεων) και συμφέρουσα επειδή η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που σημειώνεται καθυστέρηση τα μέτρα που τελικώς λαμβάνονται είναι σημαντικά υψηλότερα.

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει όσο διατηρείται κλίμα αβεβαιότητας», προειδοποίησε ο Φωκίων Καβαδίας. Ο ίδιος χαρακτήρισε απαραίτητη την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού σημειώνοντας ότι οι δαπάνες για συντάξεις ανέρχονται στο 16% του ΑΕΠ, τέσσερις μονάδες πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και το μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτεται από το δημόσιο καθώς πλέον αναλογούν μόλις 1,35 εργαζόμενοι για κάθε ένα συνταξιούχο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank χαρακτήρισε αναγκαία όσο ποτέ τη στροφή προς την καινοτομία σημειώνοντας ότι η στρατηγική της Eurobank έχει ήδη προσαρμοστεί στην παραπάνω αναγκαιότητα. Οι νέες χορηγήσεις δανείων αφορούν όπως σημείωσε, σε καλά επιχειρησιακά σχέδια ενώ η τράπεζα προχωρά σε αναδιαρθρώσεις δανείων επιχειρήσεων ακόμα και σε διαγραφή μέρος των απαιτήσεων στην περίπτωση που μπαίνουν φρέσκα κεφάλαια. Ανακοίνωσε δε έναν νέο προϊόν της Eurobank για χορήγηση μικροπιστώσεων σε νέους επιχειρηματίες που διαθέτουν αξιόλογες ιδέες αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

-Θεόδωρος Φέσσας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας τόνισε ότι η χώρα διαθέτει πολλές δυνατότητες, απαιτούνται όμως «άλματα» σε επίπεδο καινοτομίας για να βγει από την κρίση και να περάσει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε στον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Φωτάκη τις σχετικές προτάσεις για δίκτυο ανάπτυξης της καινοτομίας που έχει καταθέσει ο ΣΕΒ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v