Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Μητσοτάκη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την Εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στις οποίες εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας και του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.

Συνάντηση Μητσοτάκη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου
Τον Άρειο Πάγο για θεσμικά θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της δικαιοσύνης επισκέφτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η επίσκεψή του στο ανώτατο δικαστήριο, όπως δήλωναν στενοί του συνεργάτες, σχετίζεται με την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να αναδείξει θεσμικά θέματα που άπτονται της λειτουργίας της δικαιοσύνης, στα οποία ο Πρόεδρος της ΝΔ προσδίδει μεγίστη προτεραιότητα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με τη ηγεσία της δικαιοσύνης τέθηκαν θέματα επιτάχυνσης της δικαιοσύνες, ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών, προστασίας της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση συνθηκών απρόσκοπτης άσκησης των καθηκόντων τους, ειδικά σε υποθέσεις που σχετίζονται με οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις καταχραστών του δημοσίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου πρότεινε να υπάρξει διακομματική συμφωνία για να στηριχθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης, ενώ εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε -ειδικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- και το θέμα της αποφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει για τη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.

Τόσο η Πρόεδρος όσο και η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη Μητσοτάκη και το έντονο ενδιαφέρον του για τα θέματα της δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως επέλεξε να συναντηθεί με την ηγεσία του Αρείου Πάγου λίγες μόνον εβδομάδες μετά την εκλογή του στην Προεδρία της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v