Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφυλακίζεται λόγω παρέλευσης 18μήνου ο Γιώργος Ρουπακιάς

Στον Ρουπακιά επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι του κατ' οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία.

Αποφυλακίζεται λόγω παρέλευσης 18μήνου ο Γιώργος Ρουπακιάς

Αποφυλακίζεται με το υπ' Αριθμ. 260 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Γιώργος Ρουπακιάς, λόγω παρέλευσης στις 18/3/2016 του ανώτατου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης.

Στον Ρουπακιά επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι του κατ' οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μετά την αποφυλάκιση και του Γιώργου Ρουπακιά σχεδόν κανένας από όσους κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν κρατείται πλέον στη φυλακή.

Η πολύμηνη ανάκριση, η καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης και τα αλλεπάλληλα αιτήματα κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, οδήγησαν στην αποφυλάκιση όσων κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους.

ΠΑΣΟΚ: Ευθύνες για ολιγωρία στην κυβέρνηση

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οιαρχικές καθυστερήσεις στη δίκη της Χ.Α. και η αδυναμία επιτάχυνσης των ποινικών διαδικασιών στη συνέχεια, είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα την αποφυλάκιση του Ρουπακιά.

Η Κυβέρνηση -και ειδικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης- έδειξε ολιγωρία για το θέμα του τόπου διεξαγωγής της δίκης και δεν ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών της.

Οι πολίτες όμως περιμένουν απαντήσεις τόσο για το θέμα της δολοφονίας Φύσσα, όσο και για τα γενικότερα ζητήματα που συνδέονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Φέρει επομένως σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα ορθής και ταχείας απονομής δικαιοσύνης αλλά και ζήτημα Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v