Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάδοχο Σγουρίδη αναζητούν στην κυβέρνηση

Το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Υποδομών. Ίσως και πάλι από τους ΑΝΕΛ ο νέος ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης «ηλεκτρικής καρέκλας». Στο συνέδριο του κόμματος στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του ο κ. Σγουρίδης.

Διάδοχο Σγουρίδη αναζητούν στην κυβέρνηση

Μέσα σε όλα τα άλλα προβλήματα, η κυβέρνηση από χθες βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ακόμα απρόοπτο ζήτημα -εσωτερικό αυτή τη φορά-, με αφορμή τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη περί «εξαπάτησης των αγροτών».

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο -κατόπιν συνεννόησης του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου- κάλεσε τον υφυπουργό να προβεί σε ανασκευαστική δήλωση (κάτι που έπραξε), ωστόσο αυτή κρίθηκε ότι τελικά δεν ήταν αρκετή.

Οι διαστάσεις που είχε λάβει η υπόθεση στα ΜΜΕ ήταν πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα γύρω στις 8 το βράδυ ο κ. Σγουρίδης να μεταβεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και ενώπιον της Όλγας Γεροβασίλη και του Τέρενς Κουίκ να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού «για λόγους ευθιξίας».

Τυπικά, την όποια απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, ωστόσο θεωρείται απίθανο ο κ. Σγουρίδης να παραμείνει στη θέση του.

Από τα αξιοσημείωτα είναι ότι ο κ. Σγουρίδης, που είναι εξωκοινοβουλευτικός, είχε πάρει τη συγκεκριμένη θέση στις 25 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας ένα άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ, τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος παρέμεινε υφυπουργός μόλις για λίγες ώρες. Αποπέμφθηκε για περίεργες αναρτήσεις που φέρεται να είχε κάνει παλαιότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους Εβραίους και τους ομοφυλόφιλους.

Άγνωστο είναι ποιο πρόσωπο θα αναλάβει τη συγκεκριμένη -όπως αποδεικνύεται- «ηλεκτρική καρέκλα», χωρίς να αποκλείεται να είναι και πάλι στέλεχος των ΑΝΕΛ, προκειμένου να διατηρηθούν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.

Όσο για τον απερχόμενο υφυπουργό, είναι από τα πρόσωπα που εκτιμά ιδιαιτέρως ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μάλιστα του έχει αναθέσει τον ρόλο του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής για το επικείμενο συνέδριο των ΑΝΕΛ τον προσεχή Μάιο.

Τι προηγήθηκε

Το πρωί ο Παναγιώτης Σγουρίδης είχε δηλώσει -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στην εκπομπή του MAXIMUM 93,6, αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών, είπε:

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν... Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά, δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια», υποστήριξε.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν «δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός»», ο κ. Σγουρίδης απάντησε:

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...», απάντησε. «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος υφυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v