Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Τακτική δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση

«Βλέπουμε να διαμορφώνονται στοιχεία που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε ότι η τακτική αυτή μπορεί να οδηγήσει στο ολέθριο αποτέλεσμα που ζήσαμε μέχρι τον Ιούλιο του 2015», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος. Τι είπε για Σόιμπλε και κινητοποιήσεις.

ΝΔ: Τακτική δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση
Αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι «προσπαθεί να καλλιεργήσει και πάλι τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης» άφησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Βλέπουμε να διαμορφώνονται στοιχεία που μας κάνουν να προβληματιζόμαστε ότι η τακτική αυτή μπορεί να οδηγήσει στο ολέθριο αποτέλεσμα που ζήσαμε μέχρι τον Ιούλιο του 2015», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, απάντησε στις αναφορές Σόιμπλε περί υποτίμησης του νομίσματος: «Ειλικρινά δεν κατανοούμε τι εννοούσε. Ο ελληνικός λαός έχει επισφραγίσει τη βούλησή του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει αυτή τη θέση. Βέβαια με κανέναν τρόπο δεν θα πρέπει να δίνουμε επιχειρήματα σε κάποιους στην Ευρώπη να επαναφέρουν αρνητικά σενάρια για την Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, τις απέδωσε στην «οργή των πολιτών για τη σκόπιμη, κυνική εξαπάτησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ». «Άλλα έταξαν και άλλα κάνουν. Το κόστος του λαϊκισμού είναι τεράστιο και το πληρώνει ο λαός. Η κρίση δεν τελειώνει με ψέματα. Η πολιτική μπορεί να σταθεί μόνο με αλήθειες», υποστήριξε.

Για τους αγρότες, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι η ΝΔ κατανοεί την ανησυχία τους, ωστόσο δεν θα πρέπει με τις κινητοποιήσεις τους να παραλύσει η οικονομία.

Για τις καταγγελίες Βαρουφάκη, ανέφερε ότι ο μη σχολιασμός τους από την κυβέρνηση «τις καθιστά ως τη μόνη αλήθεια. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και όλα συνεκτιμώνται».

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή συμμετοχή του πρωθυπουργού στη σύσκεψη για το προσφυγικό στο Λονδίνο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε τη γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πείσει για τη διάσταση του προβλήματος τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και την Τουρκία να μην παρεκκλίνει των συμφωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v