Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Μεταβίβαση στο Δημόσιο μέχρι 30/9 σχεδιάζει η ΔΕΗ

Διαδικασίες-εξπρές για τη μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ, σχεδιάζει η ΔΕΗ. Μετά την πρόσληψη συμβούλων που θα αποτιμήσουν την αξία του, στις 12 Φεβρουαρίου η ΔΕΗ θα δεχτεί προσφορές για την επιλογή νομικού γραφείου. Υπόσχεται ανάθεση το ταχύτερο δυνατό, λόγω του κατεπείγοντος.

ΑΔΜΗΕ: Μεταβίβαση στο Δημόσιο μέχρι 30/9 σχεδιάζει η ΔΕΗ

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ευελπιστεί η ΔΕΗ ότι θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση του σχεδίου «κρατικοποίησης» του ΑΔΜΗΕ, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η διάθεση του 20% και 29% αντίστοιχα σε επενδυτή (διαχειριστή δικτύου) και σε επενδυτές του χρηματιστηρίου.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό προκύπτει από την πρόσκληση της διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών της ΔΕΗ προς δικηγορικά γραφεία, τα οποία θα αναλάβουν την παροχή νομικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση προετοιμασίας για την εφαρμογή του σχεδίου λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, το οποίο με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες αποδέχονται, επί της αρχής τουλάχιστον, οι θεσμοί.

Συγκεκριμένα, πριν από δύο εβδομάδες η Επιχείρηση επέλεξε τη Lazard και το Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ), ως συμβούλους που θα αποτιμήσουν την αξία του ΑΔΜΗΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την προώθηση του σχεδίου θεωρείται δεδομένο ότι θα απαιτηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς ο ΑΔΜΗΕ ιδρύθηκε με νόμο.

Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου, που μέσα στο έργο του νομικού συμβούλου περιλαμβάνεται και ο εντοπισμός θεμάτων και η υποβολή προτάσεων για πιθανές νομοθετικές ή ρυθμιστικές αλλαγές και προσαρμογές, όπως και η σύνταξη σχεδίων τροποποιήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, γενική είναι η εντύπωση ότι το σχέδιο που προωθεί με ιδιαίτερο ζήλο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, είναι και φιλόδοξο, αλλά και «σφιχτό» χρονικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσφορές για τοn διαγωνισμό πρόσληψης του νομικού συμβούλου θα κατατεθούν την Παρασκευή στις 12 Φεβρουαρίου. Η δε προκήρυξη τονίζει μεταξύ άλλων ότι λόγω του κατεπείγοντος του όλου ζητήματος, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, η ανάθεση να γίνει το ταχύτερο δυνατό, ενώ το γραφείο που θα επιλεγεί, θα πρέπει να είναι σε θέση να διαθέσει αμέσως τα στελέχη του για την προώθηση του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v