Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Στις 15 Φεβρουαρίου θα ενημερώσει για τις διαστάσεις του φαινομένου τους 28 Πρέσβεις της Ε.Ε. στην Αθήνα, ενώ στις 17/2, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, θα έχει συναντήσεις με Γιούνκερ, Αβραμόπουλο, Μοσκοβισί, Ντολ, Βέμπερ.

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για το προσφυγικό
Πρωτοβουλίες προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις και τα συμφέροντα της χώρας αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πέρα από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα την προσεχή Δευτέρα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

1. Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στη Μυτιλήνη προκειμένου να έχει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση του προβλήματος.

2. Στις 15 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τους 28 Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα για να τους επισημάνει τις διαστάσεις του προβλήματος τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη.

3. Στις 17 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους παράγοντες όπως οι κ. Γιούνκερ, Αβραμόπουλος, Μοσκοβισί, Ντολ, Βέμπερ.

«Περιμένουμε σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι ξεκίνησε με ιδεοληψία, αμηχανία και απραξία για το ζήτημα και τώρα αποδέχεται δυσβάστακτες δεσμεύσεις για τη χώρα. Επίσης, απέδωσε στην Τουρκία μεγάλη ευθύνη για την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς δεν έχει τηρήσει τις συμφωνίες.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε εξάλλου την κυβέρνηση για επιχείρηση άλωσης των Ανεξάρτητων Αρχών, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το ΕΣΡ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο και σε κάθε τέτοια προσπάθεια», τόνισε και προανήγγειλε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας θα καταθέσει σήμερα τροπολογία ζητώντας να επανέλθει η λειτουργία του ΕΣΡ στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Τέλος, για το αγροτικό, δήλωσε ότι η ΝΔ κατανοεί την αγανάκτηση των αγροτών από τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης, ωστόσο η έκφρασή τους θα πρέπει να σέβεται την ελευθερία του άλλου και να μην εμποδίζει την κίνηση της οικονομίας.

Οι πρωτοβουλίες της ΕΤΕπ στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Hoyer

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Werner Hoyer.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς επίσης και για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της αύξησης της ρευστότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κ. Nikolas Jennett, ο νέος επικεφαλής της Επενδυτικής ομάδας στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος ανέπτυξε τους βασικούς άξονες δράσης της ομάδας του.

Στη συνάντηση, ήταν παρών από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος κ. Κωστής Χατζηδάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v