Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ανεβάζει στροφές σε επικοινωνία και Βουλή

Η αντιπολιτευτική τακτική και οι προτροπές Μητσοτάκη στα γαλάζια στελέχη. Ομαδικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και briefing δίνουν το νέο στίγμα. Οι περιοδείες, το συνέδριο και η στάση αναμονής στο προσφυγικό.

ΝΔ: Ανεβάζει στροφές σε επικοινωνία και Βουλή

Γραμμή για στενή παρακολούθηση όλων των κυβερνητικών στελεχών όσον αφορά στις δηλώσεις και τις πράξεις τους έχει δώσει στους συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Να γίνουμε σκιά τους και να απαντάμε σε καθετί που θεωρούμε λάθος», έχει διαμηνύσει από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας του ο πρόεδρος της ΝΔ στους αντιπροέδρους, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τους συντονιστές και τους τομεάρχες, στοχεύοντας να αναδείξει, όπως λέει, «τις ανακολουθίες και την ανικανότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι καταγγελτικές δηλώσεις επί καθημερινής βάσης των γαλάζιων βουλευτών, οι οποίοι έχουν αρχίσει να συντονίζονται και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Χαρακτηριστικές είναι οι τέσσερις ομαδικές ερωτήσεις της ΝΔ στη Βουλή κατά το τελευταίο δεκαήμερο: 41 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπέγραψαν ερώτηση για τον Γιάνη Βαρουφάκη, 39 για την «ευνοϊκή μεταχείριση στα χαϊδεμένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ», 35 για το αγροτικό και 33 για τον «διορισμό συγγενών και φίλων από την κυβέρνηση».

Είναι μία τακτική η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, με βασικό ρόλο σε αυτό να έχουν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Δένδιας, Βρούτσης, Κεραμέως).

Την ίδια στιγμή, μεγάλη σημασία δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τομέα της επικοινωνίας. Ήδη από σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκινάει την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (Briefing), ενώ έκτακτες συνεντεύξεις Τύπου θα παραχωρούν και οι συντονιστές και τομεάρχες, ανάλογα με την επικαιρότητα και το θέμα. Η διαφορά στον τομέα αυτό σε σχέση με πριν είναι έκδηλη, τόσο ως προς τη συχνότητα των ανακοινώσεων και των διαρροών όσο και ως προς την πολιτική ουσία και τους τόνους αυτών.

Τα διλήμματα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως έδειξε και από τη συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή για το ασφαλιστικό, θα αποφύγει να συμμετάσχει στο δίλημμα των ιδεολογικών διαχωρισμών που προτάσσει ο Αλέξης Τσίπρας και θα βάλει στο τραπέζι τα δικά του διλήμματα, «λαϊκισμός ή μεταρρυθμίσεις, ψέμα ή αλήθεια». Μάλιστα, σχεδιάζει να είναι ο ίδιος επικεφαλής αυτής της καμπάνιας, ερχόμενος σε προσωπική επαφή με τους πολίτες, μέσω περιοδειών και στοχευμένων ομιλιών του.

Παράλληλα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές συζητήσεις για το τακτικό συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει το τριήμερο 15-17 Απριλίου και στο οποίο θα επισφραγιστεί η μετεξέλιξη της ΝΔ σε «ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα», όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνει στη διεύρυνση προς το κέντρο. Είναι το «κλειδί», σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μπει ξανά η ΝΔ σε κυβερνητική τροχιά, αποκαθιστώντας τις σχέσεις με την κοινωνία και φέρνοντας στο κόμμα πολίτες που μέχρι τώρα δεν το έχουν ψηφίσει.

Και ενώ στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει με σαφήνεια το στίγμα του, για το προσφυγικό κρατά μια στάση αναμονής. Φανερός είναι ο προβληματισμός του για τις εξελίξεις, αλλά και για τη στάση των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα. Στη ΝΔ μάλιστα δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Δευτέρα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου, όπως λένε στη Συγγρού, "να διαπιστώσουμε ακριβώς πού βρισκόμαστε".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v