Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φορο-διευκολύνσεις» στους αγρότες εξετάζει η κυβέρνηση

Τη σταδιακή αύξηση του φορολογικού συντελεστή των αγροτών έως το 2017 εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. Στο τραπέζι και η μείωση προκαταβολών φόρου. Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Τσακαλώτου - Αλεξιάδη.

«Φορο-διευκολύνσεις» στους αγρότες εξετάζει η κυβέρνηση

Βήματα πίσω φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει την οργή των αγροτών και την ορμή των μπλόκων στις εθνικές οδούς.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από σύσκεψη που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σταδιακής αύξησης φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26% για τους αγρότες έως το 2017, αλλά και μείωση των προκαταβολών φόρου σε συγκεκριμένες ομάδες αγροτών και επαγγελματιών, όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, μελετώνται σενάρια για τη σταδιακή αύξηση από το 13% στο 20% όπως προβλέπεται στα φετινά εισοδήματα και στο 26% το 2017, ώστε να υπάρξει πιο ομαλή μετάβαση στον καταληκτικό. 

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επίκειται ανακοίνωση για τις προκαταβολές φόρου, που θα είναι μειωμένες για συγκεκριμένες ομάδες αγροτών και επαγγελματιών. Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται πληγέντες όπως και περιπτώσεις μείωσης τζίρου τουλάχιστον 25%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v