Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλιστικός κλάδος: Στο -5,5% η παραγωγή του 2015

Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κατά τη χθεσινή κοπή της πίτας. Η πορεία της παραγωγής, η ανάγκη για ξένες επενδύσεις και οι «καλύτερες μέρες» που βρίσκονται μπροστά μας.

Ασφαλιστικός κλάδος: Στο -5,5% η παραγωγή του 2015

«Το 2015 ήταν ένα έτος μειωμένης παραγωγής, αλλά και ανάδειξης του σημαντικού ρόλου που καλείται να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Αυτά δήλωσε κατά το χθεσινό κόψιμο της πίτας των ασφαλιστικών εταιρειών, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων:

• Το 2015 η ασφαλιστική παραγωγή εκτιμάται ότι μειώθηκε περίπου στα 3,7 δισ. ευρώ (-5,5% σε σύγκριση με το 2014), με τον κλάδο ζωής να καταγράφει απώλειες 3,9% και τους γενικούς κλάδους να υποχρεώνονται σε πτώση 7,8%.

• Οι ασφαλιστικές εταιρείες τα πήγαν πολύ καλά πέρυσι σε ότι αφορά τις προετοιμασίες ενόψει του Solvency II, ωστόσο το πώς και κατά πόσο θα επηρεαστούν από το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο θα το δούμε σε ένα έτος από σήμερα.

• Υπάρχουν μεγάλα πεδία ανάπτυξης του κλάδου κατά τα επόμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα στη σύνταξη, στην υγεία, στις καλύψεις σεισμού και στις ασφαλίσεις του πολύ μεγάλου αριθμού των οχημάτων που χρόνια τώρα παραμένουν ανασφάλιστα.

• Το 2015 είχαμε την είσοδο ξένων επενδυτών στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και πως τόσο ο κλάδος, όσο και η εγχώρια οικονομία γενικότερα, χρειάζονται τις επενδύσεις από το εξωτερικό στο μέλλον προκειμένου να αναπτυχθούν.

• Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι σε θέση να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v