Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος ΓΓΔΕ

«Η Φορολογική Διοίκηση πρέπει από τη μία πλευρά να είναι αυστηρή και να μη χαρίζεται σε κανέναν και από την άλλη να είναι δίκαιη», υποστήριξε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Η ατάκα Τσακαλώτου και το μήνυμα Αλεξιάδη.

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος ΓΓΔΕ

Με έναν αστεϊσμό, από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με τον οποίο «δεν ξέρω αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια, δεδομένου του όγκου και των δυσκολιών της δουλειάς σας», παρέλαβε πριν από λίγο τη σκυτάλη του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής (φωτ.).

Τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης καλωσόρισαν τον νέο ΓΓΔΕ σημειώνοντας τις προσδοκίες καλής συνεργασίας και αναδεικνύοντας δεόντως την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

«Όταν έγινα υπουργός Οικονομικών το περασμένο καλοκαίρι, αυτοί που μου έλεγαν συγχαρητήρια και αυτοί που μου έλεγαν συλλυπητήρια ήταν 50-50. Είναι αρκετή και δύσκολη η δουλειά τόσο στο υπουργείο Οικονομικών, όσο και στη ΓΓΔΕ», είπε ο κ. Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι ο κ. Πιτσιλής αναδείχθηκε μέσα από μια ανεξάρτητη και διαφανή διαδικασία.

«Δεν είναι ο υποψήφιος που ήρθε από τη ΓΓΔΕ, μπορεί να βοηθήσει… Καμιά φορά εμείς που είμαστε μέσα σε ένα υπουργείο είμαστε κολλημένοι και δεν μπορούμε να δώσουμε μια νέα ματιά στα προβλήματα», ανέφερε.

Ο υπουργός εξήρε τον ρόλο της Φορολογικής Διοίκησης τόσο στην πάταξη της φοροδιαφυγής, όσο και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, πτυχές οι οποίες όπως είπε βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός ότι κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα για το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης καλοδέχθηκε τον κ. Πιτσιλή και του ευχήθηκε «καλή τύχη και υπομονή».

«Θα σταθούμε στο πλάι του», είπε και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν βρήκαμε Γραμματέα μέσα από τα γραφεία συμβούλων υπουργών, όπως έγινε στο παρελθόν, αλλά κάναμε μια πολύ διαφανή διαδικασία».

Από την πλευρά του. ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες και ιεραρχώντας τες έβαλε σε πρώτο πλάνο την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των πιστωτών, συμπληρώνοντας ότι στις πρώτες γραμμές προτεραιότητας βρίσκονται η στελέχωση των υπηρεσιών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, η απλοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων.

«Είναι στοίχημα να κερδίσουμε τον ανακαθορισμό των σχέσεων ανάμεσα στη Φορολογική Διοίκηση και τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Πιτσιλής συμπληρώνοντας ότι η Φορολογική Διοίκηση πρέπει από τη μία πλευρά να είναι αυστηρή και να μη χαρίζεται σε κανέναν και από την άλλη να είναι δίκαιη στην ερμηνεία των νόμων και αρωγός στα προβλήματα των πολιτών.

«Η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, πρόθεσή μου είναι να συνεργαστούμε άριστα για τον κοινό σκοπό, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση», κατέληξε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v