Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc όπου αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής συνελήφθη στη Μολδαβία για παιδεραστία, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας το διπλωματικό του διαβατήριο.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, που αφορά τον Νίκο Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή και νυν στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορά του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Κ. Βαξεβάνη, ο οποίος προσκόμισε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ενώ εγγράφως πρότεινε να εξεταστούν και συγκεκριμένοι μάρτυρες.

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής συνελήφθη στη Μολδαβία για παιδεραστία, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας το διπλωματικό του διαβατήριο, καθώς εκείνο το διάστημα υπηρετούσε σε υπηρεσίες του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας.

Ζητάται να ερευνηθεί η υπόθεση σε συνδυασμό με άρθρα του Ποινικού Κώδικα για αδικήματα τελούμενα από ημεδαπό στην αλλοδαπή, με αποτέλεσμα η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποσταλεί δικαστική συνδρομή προς τη Μολδαβία.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v