Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όχι στο νέο ασφαλιστικό από τις εργοληπτικές οργανώσεις

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι εργοληπτικές οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι οι εξοντωτικές επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών τους οδηγούν στον αφανισμό.

Όχι στο νέο ασφαλιστικό από τις εργοληπτικές οργανώσεις
Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΣΕΑΕ, ΣΑΤΕ και ΣΤΕΑΤ που αντιπροσωπεύουν το σύνολο του εργοληπτικού κόσμου της χώρας, εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους στο προωθούμενο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει εξοντωτικές επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των εταιριών μελών τους ή αυτοαπασχολούνται.

Όπως σημειώνουν, οι επιβαρύνσεις αυτές ουσιαστικά απειλούν τη δυνατότητα επιβίωσης των μηχανικών και κατ' επέκταση των εργοληπτικών εταιριών.

Θεωρούν παράλληλα ότι η προοπτική κατάργησης της αυτονομίας του ΤΣΜΕΔΕ, όπως υφίσταται σήμερα υπό το ΕΤΑΑ, θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Ο τομέας εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο παρέχει την στήριξή του από την ίδρυσή του στις κατασκευαστικές εταιρίες και στους μελετητές και ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς απειλείται άμεσα.

Για τους λόγους αυτούς οι Εργοληπτικές Οργανώσεις, υιοθετούν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το συντονιστικό όργανο του τεχνικού κλάδου και το ΤΕΕ, και το συντονιστικό όργανο όλων των επιστημονικών Φορέων και καλούν τις εταιρίες-μέλη τους και τις ατομικές εργοληπτικές επιχειρήσεις να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την μεγάλη παντεχνική κινητοποίηση των Μηχανικών και των λοιπών επιστημονικών φορέων την Πέμπτη 21-1-2016 στις 11.30 στα Προπύλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v