ECTA: Το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες

Δύο εκθέσεις που ψηφίστηκαν σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζουν τη θέση της ECTA, που εκπροσωπεί τους εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ευρώπης, για την ανάγκη αυξημένου ανταγωνσμού.

ECTA: Το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες

Θετική εξέλιξη θεωρεί η διοίκηση της ECTA (European Competitive Telecommunications Association), που εκπροσωπεί τους εναλλακτικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ευρώπης, τη σημερινή ψήφιση της έκθεσης «Προς μία Ενιαία Ψηφιακή Αγορά» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την ECTA, η έκθεση, που είχε παρουσιαστεί από την Κομισιόν στις 6 Μαϊου 2015, τάσσεται υπέρ του ανταγωνισμού, ως μοχλού ενίσχυσης της καινοτομίας.

Όπως αναφέρεται «ο αυξημένος ανταγωνισμός συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα επενδύσεων σε υποδομές, καινοτομία, δυνατότητα επιλογών και χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις». Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν τα πρώην τηλεπικοινωνιακά μονοπώλια της Ε.Ε., η έκθεση καθιστά σαφές πως «η μείωση του επιπέδου ανταγωνισμού στην αγορά μέσω νέων συγχωνεύσεων δύσκολα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επενδύσεις στις υποδομές δικτύων».

Στην ECTA θεωρούν πως το ίδιο μήνυμα εκπέμπει και η σημερινή ψήφιση της ετήσιας έκθεσης για την ευρωπαϊκή πολιτική ανταγωνισμού από το Ευρωκοινοβούλιο. Στην έκθεση επισημαίνεται πως «ο ανταγωνισμός στον τηλεπικοινωνιακό τομέα είναι απαραίτητος όχι μόνο για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και των επενδύσεων σε δίκτυα, αλλά και για την ύπαρξη ικανοποιητικών τιμών και επιλογών υπηρεσιών από τους πελάτες». Ταυτόχρονα «καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαφυλάξει τον ανταγωνισμό στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής του φάσματος συχνοτήτων».

«Χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό, όχι λιγότερο, αν θέλουμε να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους για μια πλήρως συνδεδεμένη Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ECTA Gijs Phoelich.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v