Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία σύσκεψη για το ασφαλιστικό στη Θεσσαλονίκη

Κύριος ομιλητής ήταν ο υφυπουργος Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος για να γίνει βιώσιμο και τόνισε ότι η κυβερνητική πρόταση δεν περιλαμβάνει νέα περικοπή κυρίων συντάξεων.

Ευρεία σύσκεψη για το ασφαλιστικό στη Θεσσαλονίκη

Με θέμα το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τους ασφαλισμένους, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Ιωάννη Μανδρίνου, πραγματοποίησαν στα γραφεία τους στις 15/01/2016 ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και φορέων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών από την Θεσσαλονίκη και γενικά από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Κύριος ομιλητής ήταν ο υφυπουργος Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου και τίμησε με την παρουσία του την σύσκεψη.

Στην εμπεριστατωμένη ομιλία του ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος για να γίνει βιώσιμο και τόνισε ότι η κυβερνητική πρόταση που προωθείται δεν περιλαμβάνει νέα περικοπή των κυρίων συντάξεων, όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν.

Διαβεβαίωσε, δε, με έμφαση ότι οι συντάξεις προστατεύονται πλήρως και για πάντα, όπως άλλωστε έχει τονίσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλος και έχει διατυπώσει κατηγορηματικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας.

Στην ομιλία του ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στον νέο θεσμό της εθνικής σύνταξης που αφορά όλους τους Έλληνες, ώστε κανείς να μην παραμένει χωρίς σύνταξη, καθώς και για λοιπά ζητήματα που ρυθμίζονται με την ασφαλιστική πρόταση και γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Κατέληξε, δε, ότι όχι μόνο δεν μειώνονται οι συντάξεις, όπως αναφέρεται σε διάφορες δηλώσεις, αλλά αντίθετα προβλέπεται καλύτερη σύνταξη για χαμηλοσυνταξιούχους και σε όσους έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης.

Τις θέσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος ανέφερε στον κ. Πετρόπουλο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Μανδρίνος, ο οποίος και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θιγούν κεκτημένα δικαιώματα παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης κ.λπ.

Πρόσθεσε, δε, ακόμη, κλείνοντας την εισήγησή του, ότι το ασφαλιστικό είναι θέμα εθνικό, δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης ή ενός κόμματος αλλά θέμα που αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιλυθεί πριν να είναι αργά. Όπως τόνισε, μικροψυχίες και αντιπαλότητες δεν χωρούν από κανέναν και όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην επίλυσή του. Υπάρχουν λύσεις και πρέπει να επιλεγούν εκείνες που θα είναι κοινής αποδοχής.

Τέλος, την σύσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους:

• Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κυριακή Τεκτονίδου.

• Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, κ. Ευστάθιος Αβραμίδης.

• Ο προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης Ο.Α.Ε.Ε. Α΄ Τομέα Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης.

• Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού, Εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Επιμελητηρίων, Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων από την Θεσσαλονίκη και όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Στο τέλος της σύσκεψης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου, κ. Μανδρίνος, παρουσία του υφυπουργού, απένειμε τιμητική πλακέτα στον προϊστάμενο Περιφερειακής Διεύθυνσης Ο.Α.Ε.Ε. Α΄ Τομέα Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζιγκερίδη, για την πολύχρονη στήριξή του στους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v