Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στα σενάρια για επιβολή φόρου στα καύσιμα φέτος

«Δεν σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τον ΕΦΚ φέτος, διότι τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ήδη εισπραχθεί ούτε τίθεται ζήτημα ισοδυνάμων» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης. «Εξετάζουμε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, το 2018...», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος στα σενάρια για επιβολή φόρου στα καύσιμα φέτος

Τέλος σε κάθε σενάριο αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 έβαλε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει για το 2017, το σενάριο που προβλέπει μείωση των υφιστάμενων τελών κυκλοφορίας και μεταφορά ενός μέρους τους στην κατανάλωση καυσίμων, μέσω αύξησης των φόρων.

Όπως είναι γνωστό, από παλαιότερες δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σενάριο σύμφωνα με το οποίο, τα ισχύοντα τέλη θα μειωθούν για όλα τα αυτοκίνητα. Παράλληλα όμως με την επιβολή ενός φόρου στα καύσιμα κίνησης, θα συνδεθεί η επιβάρυνση των ιδιοκτητών οχημάτων με τα διανυόμενα χιλιόμετρα.

«Δεν σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τον ΕΦΚ εντός του 2016, διότι τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ήδη εισπραχθεί ούτε τίθεται ζήτημα ισοδυνάμων» δήλωσε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Άρτας της Ν.Δ Γ. Στύλιου.

«Μελλοντικά εξετάζουμε πάρα πολλά σενάρια μεταξύ των οποίων είναι η μείωση των τελών και η ενσωμάτωση ενός μέρους τους στα καύσιμα» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης , διευκρινίζοντας ότι «εξετάζουμε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 , το 2018...»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v