Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόμνημα κατέθεσε ο Ψυχάρης για τα δάνεια ΔΟΛ

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για ηθική αυτουργία σε απιστία σχετικά με δάνεια 200 εκατ. ευρώ.

Υπόμνημα κατέθεσε ο Ψυχάρης για τα δάνεια ΔΟΛ

Υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος έχει κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου. Πλέον οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης, ή εάν θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ έχει κληθεί σε εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια» σε συγκροτήματα του Τύπου. Ειδικότερα, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για ηθική αυτουργία σε απιστία σχετικά με τις δανειοδοτήσεις που φέρεται να έλαβε ο ΔΟΛ από πιστωτικά ιδρύματα, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν χωρίς να δοθούν από την πλευρά του μιντιακού ομίλου οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον ΔΟΛ αναμένεται να ακολουθήσει η έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς και άλλων περιπτώσεων δανειοδοτήσεων σε μιντιακούς ομίλους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v