Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Εξόρμηση των μονομάχων στη Μακεδονία

Διήμερα στη Θεσσαλονίκη για Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη. Οι περιοχές που θα κάνουν τη διαφορά την Κυριακή. Νέες φωτιές με τις... καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες.

ΝΔ: Εξόρμηση των μονομάχων στη Μακεδονία

Από τη συμπρωτεύουσα περνά ο δρόμος για τη νίκη της προσεχούς Κυριακής και οι δύο μονομάχοι-υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ το γνωρίζουν καλά αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι αμφότεροι έχουν προγραμματίσει από ένα διήμερο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχύσουν τη δυναμική τους στη Βόρεια Ελλάδα και να αυξήσουν τις πιθανότητες τελικής επικράτησής τους.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα βρεθεί εκεί σήμερα και αύριο, όπου -έχοντας και τις... ευλογίες του Κώστα Καραμανλή (ο οποίος εκλέγεται εκεί)- θα έχει επαφές με τοπικά κομματικά στελέχη και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις θα έχει αύριο και μεθαύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα θα παρακολουθήσει από τον Θερμαϊκό τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων.

Η εξήγηση της επιμονής και των δύο στη Θεσσαλονίκη έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην Κεντρική Μακεδονία -μαζί με την Αττική- βρίσκεται σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 200.000 από τους 404.000 των νεοδημοκρατών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο και έχουν δικαίωμα να ξαναψηφίσουν σε έξι ημέρες.

Οπότε οι ψήφοι της συγκεκριμένης περιφέρειας θα είναι καθοριστικοί για το τελικό αποτέλεσμα και κατ' επέκταση η επιλογή των ψηφοφόρων του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος «εντός έδρας» είχε κερδίσει τόσο στην Α' Θεσσαλονίκης με 34,46% όσο και στη Β' Θεσσαλονίκης με 40,53%

Στη Βόρεια Ελλάδα, άλλωστε, ο περιφερειάρχης είχε λάβει και τις περισσότερες από τις 82.028 συνολικά ψήφους του, οπότε κατανοητή είναι η σημασία που δίνουν οι δύο «φιναλίστ» στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη δεν αποκλείουν συνάντησή του με τον κ. Τζιτζικώστα, σε μια προσπάθεια «διαμόρφωσης κλίματος» υπέρ του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, αν και, όπως λένε, τέτοιο τετ α τετ δεν έχει συμφωνηθεί.

Συνεντεύξεις και Β' Αθήνας

Οι τελευταίες μέρες της εβδομάδας θα αφιερωθούν από τους υποψηφίους στην Αττική και ειδικά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Β' Αθηνών, όπου στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, θα συνεχίζουν τις τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις μέσα από τις οποίες αναμένεται και πάλι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Ήδη οι χθεσινές αιχμές του κ. Μεϊμαράκη για τον συνυποψήφιό του («δεν αποτελεί μεταρρύθμιση η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ή η απόλυση των καθαριστριών και των σχολικών φυλάκων», ανέφερε στη real news) έγινε δεκτή με δυσφορία στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να περάσει στην αντεπίθεση.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου έδειξαν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε σαφή υπεροχή στις λαϊκές συνοικίες και στην περιφέρεια, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυρίως στις αστικές περιοχές. Στοιχεία που και οι δύο θα επιδιώξουν να ενισχύσουν, απευθύνοντας ταυτόχρονα ανοίγματα και προς τους ψηφοφόρους οι οποίοι στις 20 Δεκεμβρίου δεν τους εμπιστεύτηκαν.

Χωρίς νέο αντίτιμο

Όσοι από τους 404.000 ψηφοφόρους του πρώτου γύρου θελήσουν να ψηφίσουν και την ερχόμενη Κυριακή, υποχρεούνται να το κάνουν στο ίδιο εκλογικό κέντρο που ψήφισαν και στις 20 Δεκεμβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημόσιου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο). Δεν απαιτείται να δώσουν νέο αντίτιμο συμμετοχής, αφού τα 3 ευρώ που πλήρωσαν στον πρώτο γύρο ισχύουν και για τον δεύτερο. Οι κάλπες και πάλι θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v