Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικό ενδιαφέρον για βουλγαρικό μετρό

Το ενδιαφέρον των Ακτωρ, JP Αβαξ και Τέρνα συγκεντρώνει ο διαγωνισμός για την επέκταση του βουλγαρικού μετρό στη Σόφια. Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η EFG Eurobank Securities, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 92,5 εκατ. ευρώ.

Ελληνικό ενδιαφέρον για βουλγαρικό μετρό
Το ενδιαφέρον των Ακτωρ, JP Αβαξ και Τέρνα συγκεντρώνει ο διαγωνισμός για την επέκταση του βουλγαρικού μετρό στη Σόφια και συγκεκριμένα αυτή που αφορά το τμήμα Nadezda- Tserni Vryh blvd.

Μάλιστα, οι εταιρίες Ακτωρ και Τέρνα φέρονται κοντά στην δημιουργία κοινοπραξίας για την από κοινού δημιουργία του έργου, ενώ ο όμιλος της JP Αβαξ πιθανότατα θα διεκδικήσει το έργο αυτόνομα.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η EFG Eurobank Securities, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 92,5 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν δέκα υποψήφιοι.

Οι εταιρίες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα κληθούν να υποβάλουν προσφορές έως το τέλος του έτους ενώ το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στο β΄ τρίμηνο του 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, άλλες εταιρίες που σκοπεύουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είναι η ιταλική Condotte Ansaldo, η επίσης ιταλική Pizrotti Seli, η τσεχική Metroslav, καθώς και η κοινοπραξία Hochtief- Glavbolgastroi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v