Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο αρχείο οι καταγγελίες για τα ΜΜΕ και το δημοψήφισμα

Ο εισαγγελέας που έχει χειριστεί την υπόθεση εκτιμά πως οποιαδήποτε παρέμβαση στο όλο θέμα θα συνιστούσε παραβίαση άρθρων του Συντάγματος.

Στο αρχείο οι καταγγελίες για τα ΜΜΕ και το δημοψήφισμα

Προς αρχείο οδεύει η δικογραφία που είχε σχηματιστεί τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν δημοσιογραφικά το θέμα του δημοψηφίσματος. Την τελική απόφαση θα λάβει το συμβούλιο εφετών.

Ο εισαγγελέας που έχει χειριστεί την υπόθεση εκτιμά πως οποιαδήποτε παρέμβαση στο όλο θέμα θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος (περί ελεύθερη προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ.) αλλά και παραβίαση των σχετικών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, τον περασμένο Ιούλιο είχε διατάξει για το θέμα αυτό, προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος.

Ακόμη, ερευνήθηκε αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της απόπειρας επηρεασμού των ψηφοφόρων και της απόπειρας νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v