Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εληξε η θητεία Στεργιώτη στην Επιτροπή Παιγνίων

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ θα παραμείνει στη θέση του, μέσω ανανέωσης της θητείας του, ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Εληξε η θητεία Στεργιώτη στην Επιτροπή Παιγνίων

Εληξε την Παρασκευή η θητεία του προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνη Στεργιώτη, καθώς και τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι είχαν επιλεγεί στις αρχές του καλοκαιριού ως αντικαταστάτες παραιτηθέντων μελών.

Η θητεία Στεργιώτη ήταν εξάμηνη και όχι τετραετής, όπως προβλέπεται για προέδρους ανεξάρτητων αρχών, επειδή αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Ευγένιο Γιαννακόπουλο. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ θα παραμείνει στη θέση του, μέσω ανανέωσης της θητείας του, ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Σημειώνεται πως η θητεία Στεργιώτη στην Επιτροπή Παιγνίων σημαδεύτηκε από την αναστολή της επένδυσης του ΟΠΑΠ στα VLTs εξαιτίας των αιφνιδιαστικών αλλαγών στον κανονισμό, στις οποίες προχώρησε δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη εμπορικής λειτουργίας των παιχνιδομηχανών. Μάλιστα, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση, με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να έχει προσφύγει στη διεθνή διαιτησία διεκδικώντας αποζημίωση που φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v