Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Αφορμή για... κόντρες ψάχνουν οι υποψήφιοι

Καραμανλής και... Λαζόπουλος στην κορυφή της αντιπαράθεσης. Οι καταγγελίες Τζιτζικώστα και οι αιχμές Μεϊμαράκη. Το δριμύ κατηγορώ Μητσοτάκη και οι απειλές Γεωργιάδη.

ΝΔ: Αφορμή για... κόντρες ψάχνουν οι υποψήφιοι

Από τον Καραμανλή στον Σαμαρά και από τον Παπαμιμίκο στον... Λαζόπουλο. Όλο και κάποια αφορμή βρίσκουν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ -άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο- για να «κονταροχτυπηθούν», να επιτεθούν στους υπόλοιπους και να προωθήσουν τη δική τους υποψηφιότητα. Τελευταίες μέρες είναι, άλλωστε, πριν από τις εσωκομματικές κάλπες και το παιχνίδι των εντυπώσεων, καλώς ή κακώς, θα μετρήσει, εξού και οι κινήσεις ορισμένων που κάποιες φορές ίσως ξεπερνούν και τα όρια.

Όπως για παράδειγμα, η απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να «εξορμήσει» στο θέατρο όπου ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσίαζε την εκπομπή του, για να διαμαρτυρηθεί για τη σκληρή σάτιρα που αυτός του έκανε. Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τον καλλιτέχνη πως παρεμβαίνει στην προεκλογική μάχη της ΝΔ και ζητά την ψήφο των πολιτών προκειμένου από την επομένη μέρα, ως «πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να με φοβούνται άνθρωποι σαν τον Λαζόπουλο».

Πεποίθηση του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ είναι ότι μέσω της συγκεκριμένης εκπομπής, περνά η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, άποψη που υιοθετεί εμμέσως και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Επειδή σε αυτή τη χώρα η κυβέρνηση κάνει σάτιρα και ο κ. Λαζόπουλος πολιτική, το Aλ Tσαντίρι Nιουζ διάλεξε τον αντίπαλο που θέλει ο κ. Tσίπρας. Tην επιλογή όμως θα την κάνουν οι Nεοδημοκράτες», ήταν η ανάρτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, όπως και τις προηγούμενες μέρες, εξακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής ή πιο σωστά οι «κύκλοι» του πρώην πρωθυπουργού. Οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης αμφισβητούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ταχθεί, μέσω συνεργατών του, υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάτι όμως που ο ίδιος αποδέχεται με ικανοποίηση. «Ποιος δεν θα ευχαριστιόταν με τη στήριξη Καραμανλή; Όλοι την ήθελαν, το πρόβλημα είναι ότι δεν την είπε γι' αυτούς, και γι' αυτό φωνάζουν», τονίζει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι αρχικά υποστήριζε τον κ. Τζιτζικώστα, τελευταία όμως -πάντα κατά τον κ. Μεϊμαράκη- φαίνεται να στηρίζει όλες τις υποψηφιότητες πλην της δικής του.

«Παραπολιτική» και «πολιτικές συκοφαντίες»

Και αυτά δεν είναι τα μοναδικά πυρά που ανταλλάσσουν οι υποψήφιοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, ο Απόστολος Τζιτζικώστας καταγγέλλει αυτούς που «αντί κάποιοι να επενδύουν σε επιχειρήματα, ασχολούνται με την παραπολιτική», που «δεν έχουν αντιληφθεί σε ποιο περιβάλλον ζουν», καθώς και «τα συστήματα, τους μηχανισμούς και τις βαρονίες που επέζησαν όλα αυτά τα χρόνια με πολλούς αρχηγούς».

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί τον κ. Τζιτζικώστα πως στο παρελθόν στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον εσωκομματικό του αντίπαλο πάντως να το διαψεύδει μετ' επιτάσεως.

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζει «πολιτική συκοφαντία» τους ισχυρισμούς για δήθεν πρόθεση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει, «επανερχόμαστε μονίμως σε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο διάφοροι κύκλοι καλλιεργούν, μη γνωρίζοντας τι εξυπηρετεί και θέλουν να χρεώσουν ότι ο Μεϊμαράκης τελικά θα εκλεγεί ως υποκινούμενο κάποιων για να συμφωνήσει με τον Τσίπρα».

Ταυτόχρονα, κατά του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου στρέφεται (και) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η θητεία του έχει τελειώσει, αποτελεί παρελθόν για τη ΝΔ. Είναι αδιανόητο ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ να στηρίζει ανοιχτά έναν υποψήφιο», δηλώνει.

«Νερό στον μύλο» των φημών ήρθαν να ρίξουν και όσα λέγονται περί τακτικής επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, με τον ακραιφνώς «καραμανλικό» Ευριπίδη Στυλιανίδη να το διαψεύδει, να αποκαλύπτει όμως ότι οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της 17ωρης διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού το καλοκαίρι στις Βρυξέλλες.

Και όλα αυτά, ενώ η προεκλογική περίοδος θα διαρκέσει ακόμα τρεις ημέρες. Ωστόσο ίσως να μην τα έχουμε δει όλα ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v