Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Σιούφας: Υποστήριξη σε σχέδια ΔΕΗ - ΕΛΠΕ

Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου από την Κόρινθο μέχρι και τη Μεγαλόπολη για την κατασκευή νέων μονάδων της ΔΕΗ και τη λειτουργία νέων σταθμών φυσικού αερίου στην Κρήτη μετά το 2012 προανήγγειλε ο κ. Δ. Σιούφας, ο οποίος εξέφρασε την κυβερνητική στήριξη στο επενδυτικό πρόγραμμα των ΕΛΠΕ.

Δ. Σιούφας: Υποστήριξη σε σχέδια ΔΕΗ - ΕΛΠΕ
της Χρύσας Λιάγγου

Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου από την Κόρινθο μέχρι και τη Μεγαλόπολη για τη δημιουργία των νέων μονάδων που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ σε αντικατάσταση του υφιστάμενου λιγνιτικού συγκροτήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας από τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός κάλεσε τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε αξιοποίηση των ΑΠΕ και κυρίως των μικρών υδροϋλεκτρικών σταθμών αλλά και να επεκταθεί στην αγορά της ΝΑ. Ευρώπης ”με μεθοδευμένα βήματα”.

Σε ό,τι αφορά την Επιχείρηση, στην έκθεση της ΔΕΘ εγκαινιάζοντας το περίπτερο ανακοίνωσε επίσης τη λειτουργία των νέων σταθμών στην Κρήτη μετά το 2012 με φυσικό αέριο που θα μεταφέρεται εκεί με πλοία σε τερματικό σταθμό ο οπίος θα κατασκευαστεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι σε διάστημα 15-20 ημερών ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Τ. Ερντογάν θα εγκαινιάσουν τον αγωγό Ελλάδας - Τουρκίας που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη γείτονα χώρα με προοπτική να επεκταθεί μέχρι την Ιταλία, μετατρέποντας τη χώρα σε γέφυρα πρώτων υλών.

Εξάλλου, ο κ. Σιούφας κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΕΛΠΕ εξέφρασε τη στήριξή του στις επενδύσεις της επιχείρησης σε Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ.

Ακόμα, ο υπουργός επανέλαβε χθες τον σχεδιασμό για μεταφορά των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια από τα ΕΛΠΕ, όπου ανήκουν σήμερα, στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v