Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζιτζικώστας: «Αυτό είναι το όραμά μου για τη Νέα Δημοκρατία»

Οι πέντε πρώτες κινήσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα αν εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Κάλεσμα στους πολίτες για δυναμική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής.

Τζιτζικώστας: «Αυτό είναι το όραμά μου για τη Νέα Δημοκρατία»

Το όραμά του για τη νέα Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρός της, ανέπτυξε πριν από λίγο ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Συγκεκριμένα παρουσίασε τις πέντε πρώτες του κινήσεις τις οποίες θα κάνει από την επομένη των εκλογών. Στόχος του μια «παράταξη δημοκρατική χωρίς στεγανά, χωρίς όσους και όσα μας πίκραναν».

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα

1) Θα ορίσει αμέσως δύο αντιπροέδρους. Ο ένας θα συντονίζει το κοινοβουλευτικό έργο και ο άλλος τη διαμόρφωση του σχεδίου αναγέννησης της χώρας.

2) Εντός δεκαημέρου θα συγκαλέσει όλα τα κομματικά όργανα για να προσδιοριστεί η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ και παράλληλα θα σχηματίσει σκιώδη κυβέρνηση, που θα ελέγχει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

3) Σε 15 μέρες θα ξεκινήσει διάλογος για τη διατύπωση του σχεδίου αναγέννησης της χώρας, καθώς και για το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας.

4) Στον διάλογο θα μπει πρώτος ο ίδιος, επανακαταθέτοντας τη δέσμη των προτάσεών του για βασικούς τομείς, όπως η οικονομία, η ανάπτυξη, οι θεσμικές αλλαγές, η Παιδεία και η Υγεία.

5) Στα τέλη της Άνοιξης του 2016 θα συγκαλέσει ανοικτό συνέδριο ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς. «Θα πρόκειται για ένα κάλεσμα συστράτευσης προς όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην ιδεολογία μας. Θα είναι η ληξιαρχική πράξη γέννησης μιας νέας Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα, θα «τρέξουν» και διάφορες αλλαγές εντός της Νέας Δημοκρατίας. Τέτοιες είναι για παράδειγμα η θητεία του προέδρου έως 8 χρόνια, δυο συνδιασκέψεις τον χρόνο, η αναβάθμιση των περιφερειακών οργανώσεων, η οικονομική διαφάνεια και η εκλογή των μισών υποψήφιων βουλευτών από τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Τζιτζικώστας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στις εκλογές της Κυριακής, «για να βγούμε ενωμένοι και ισχυροί την επόμενη μέρα».

Παρόντες στη σημερινή παρουσίαση ήταν βουλευτές που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον κ. Τζιτζικώστα, ο Μάκης Βορίδης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Κώστας Σκρέκας, η Άννα Ασημακοπούλου, ο Ανδρέας Καστανιώτης, ο Γιώργος Στύλιος, ο Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v