Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Τέσσερις υποψήφιοι και στη μέση ο... Καραμανλής

«Φωτιές» από τις διαρροές του πρώην πρωθυπουργού. Ο Μεϊμαράκης και η... συμμαχία των τριών. Επιμένουν Αττική και θεσμικά οι υποψήφιοι.

ΝΔ: Τέσσερις υποψήφιοι και στη μέση ο... Καραμανλής

Αφού εξάντλησαν όλη τη θεματολογία κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας προεκλογικής περιόδου, οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ βρήκαν νέο πεδίο αντιπαράθεσης, με αφορμή τις διαρροές που φέρεται να έκανε ο Κώστας Καραμανλής υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη.

Επισήμως, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, οι συγκεκριμένες διαρροές δεν επιβεβαιώνονται, παρόλο που το εν λόγω ζήτημα προέκυψε από στενούς συνομιλητές του, οι οποίοι θέλησαν να διαψεύσουν φήμες ότι οι σχέσεις των δύο έχουν διαρραγεί.

Και μολονότι το θέμα υπάρχει από το βράδυ της Παρασκευής, ακόμα και χθες, τέσσερις μέρες μετά, εξακολουθούσε να κυριαρχεί στην προεκλογική ατζέντα των υποψηφίων. Των Απόστολου Τζιτζικώστα, Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη να αμφισβητούν ότι ο κ. Καραμανλής έχει διοχετεύσει τις διαρροές και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εμμέσως να τις αποδέχεται, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψηφίους του.

«Είναι τιμή μου που με στηρίζει ο κ. Καραμανλής. Δεν κατάλαβα γιατί γεννήθηκε τέτοιο ζήτημα. Αν οι συνυποψήφιοί μου δεν έθεταν το θέμα, δεν θα υπήρχε τώρα κανένα πρόβλημα», δήλωσε χθες το βράδυ στο Mega ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, πετώντας επ' ευκαιρίας και τις σπόντες του κατά του Αντώνη Σαμαρά: «Άλλωστε και κύκλοι του Σαμαρά έλεγαν πρώτα ότι στηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα, μετά τον κ. Γεωργιάδη», ανέφερε δηκτικά.

«Παραφιλολογία»

Είχαν προηγηθεί μέσα στην ημέρα οι ενστάσεις των άλλων εν δυνάμει αρχηγών για τον τρόπο που βγήκε στο φως το θέμα, καθώς και η αμφισβήτησή τους για αυτό καθαυτό το γεγονός.

«Θεωρώ ότι ο Κώστας Καραμανλής, αν έχει κάτι να πει, το λέει ευθέως. Και άρα δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτή η διαρροή. Πρώην συνεργάτες του Καραμανλή διακινούσαν μια παραφιλολογία, η οποία πολλές φορές δεν έχει σχέση με τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΣΚΑΪ):

«Αν ο κ. Καραμανλής στηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη, είναι καλό να βγει να το πει δημόσια, όσο δεν το λέει δημόσια, θεωρώ ότι δεν το λέει καθόλου. Τα προβλήματα με τους πρώην πρωθυπουργούς αρχίζουν όταν αρχίζουν άλλοι να μιλάνε για λογαριασμό τους», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης (Αlpha) υπογράμμισε πως «ο κ. Καραμανλής έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια άψογη στάση, είναι μακράν ο δημοφιλέστερος του κόμματος και γι' αυτό δεν πιστεύω πως τώρα θα έφευγε από τη στάση της ουδετερότητας. Αν πραγματικά στηρίζει τον Μεϊμαράκη, περιμένω μία επίσημη δήλωσή του».

Η μάχη της Αθήνας

Η προεκλογική δράση των υποψηφίων επικεντρώνεται στην Αθήνα, καθώς, όπως δείχνουν και οι μετρήσεις, είναι αυτή που θα κρίνει εν πολλοίς το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού σε αυτήν βρίσκονται σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους.

Έτσι, οι Απ. Τζιτζικώστας, Κ. Μητσοτάκης και Β. Μεϊμαράκης παραμένουν όλη την εβδομάδα (με μικρές εξαιρέσεις) στην πρωτεύουσα και μόνο ο Άδ. Γεωργιάδης μεταβαίνει σήμερα στη Λακωνία.

Όλοι τους μάλιστα επιχειρούν να κινηθούν θεσμικά, με στόχο τους νοικοκυραίους (βασική δεξαμενή ψηφοφόρων της ΝΔ) και χωρίς εσωκομματικές διενέξεις, τουλάχιστον στο μέτρο του δυνατού.

Ενδεικτική η χθεσινή συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με τους Οικονομικούς Εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη και την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, καθώς και η δήλωσή του αμέσως μετά για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ άξια αναφοράς είναι και η σημερινή συνάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v