Αντίδραση Φωτόπουλου στη συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστεί δεν εξασφαλίζεται ότι δεν θα χαθεί στο μέλλον το 51%, θα υπάρξει συνδιαχείριση με ξένους επενδυτές, ενώ η ΔΕΗ θα απωλέσει σημαντικό περιουσιακό στοιχείο με άγνωστη αποζημίωση.

Αντίδραση Φωτόπουλου στη συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ

«Δυστυχώς όχι» είναι η απάντηση που δίνει ο Νίκος Φωτόπουλος για το εάν η συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ συνιστά το «καλύτερο αποτέλεσμα» της διαπραγμάτευσης. 

Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η συμφωνία της κυβέρνησης χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι λεπτομέρειές της, δεν διασφαλίζει ούτε ότι το 51% των μετοχών θα είναι και μεθαύριο στο κράτος, ούτε ότι την διοίκηση στην εταιρία θα την ασκεί το ελληνικό δημόσιο και κυρίως εάν και εφόσον υλοποιηθεί, θα επιφέρει ένα σοβαρότατο πλήγμα αφενός μεν στη ΔΕΗ αλλά αφετέρου και στον ΑΔΜΗΕ».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων «από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχει μπει ρήτρα ότι το 51% θα ανήκει πάντα στο ελληνικό δημόσιο», ενώ «απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που είναι πράγματα ακατανόητα, που σαφώς αντιβαίνουν τους κανόνες λειτουργίας των εταιρειών σε σχέση με το πώς και ποιος ορίζει την Διοίκηση μιας εταιρείας, έχει συμφωνηθεί ότι τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αυτόν δηλαδή που θα παίρνει τις αποφάσεις θα τον ορίζουν από ΚΟΙΝΟΥ το ελληνικό δημόσιο και ο στρατηγικός εταίρος!!».

Για τη ΔEΗ σημειώνει ότι «δέχεται θανάσιμο πλήγμα γιατί της στερείται ένα σημαντικότατο περιουσιακό της στοιχείο που και με αυτό έβγαινε στην αγορά δανείων και κυρίως σ’ αυτή τη πολύ δύσκολη για την επιχείρηση οικονομικά περίοδο (που θα κρατήσει πολύ και θα επιδεινωθεί) της αφαιρείται ένα σημαντικότατο εγγυημένο έσοδο που σε ετήσια βάση της προσφέρει δεκάδες εκ. ευρώ καθαρά κέρδη (55,919 εκ. το 2013 – 69,974 εκ. το 2014). Και βέβαια πέρα απ’ όσα ήδη ανέφερα ακόμα κι αν μπει κανείς στη λαθεμένη και καταστροφική λογική όσων ήθελαν την πώληση του ΑΔΜΗΕ για να ενισχυθεί οικονομικά η ΔΕΗ είναι ολοφάνερο ότι ούτε αυτοί είναι ικανοποιημένοι γιατί απ’ ότι προκύπτει, η ΔEΗ όχι μόνο στην αρχή που το ελληνικό δημόσιο θα κατέχει το 100% των μετοχών (και μέχρι να γίνει αποτίμηση) δεν θα πάρει τίποτα, αλλά και στη συνέχεια ειδικά από το ποσοστό που θα κρατήσει το δημόσιο πάλι δεν θα πάρει τίποτα… Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι κοροϊδία και εμπαιγμός αυτά που λέγονται περί συμψηφισμού χρεών της ΔEΗ ύψους 542 εκ. προς τον ΑΔΜΗΕ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v