Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΚΑ: Δάνειο 210 εκατ. και για τις συντάξεις Ιανουαρίου

Το δάνειο, ύψους 210 εκατ. ευρώ, θα είναι έντοκο και η διάρκειά του θα είναι από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2016. Από ποια Ταμεία θα λάβει το δάνειο το ΙΚΑ.

ΙΚΑ: Δάνειο 210 εκατ. και για τις συντάξεις Ιανουαρίου

Τη συνηθισμένη πρακτική λήψης έντοκου δανείου λίγων ημερών από ταμεία που έχουν ρευστότητα ακολουθεί και για την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου το ΙΚΑ, που σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα καταβληθούν νωρίτερα, στις 23 Δεκεμβρίου.

Ένα ακόμη δάνειο, ύψους 210 εκατ. ευρώ, προτίθεται να λάβει το ΙΚΑ για να καταβάλει εγκαίρως και χωρίς προβλήματα τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου του 2016, στις 23 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, με επίσημη πρώτη παρουσία του νέου Διοικητή Διονύση Καλαματιανού.

Η εισήγηση που αναμένεται να εγκριθεί, όπως άλλωστε εγκρίνονται αντίστοιχες εισηγήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, προβλέπει την άντληση ποσού ύψους 100 εκατ. ευρώ από το ΤΑΠ-ΔΕΗ, 70 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφαλισμένων του Δημοσίου και 40 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Το δάνειο θα είναι έντοκο και η διάρκειά του θα είναι από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ θα κλείσει για το 2015 με έλλειμμα άνω των 900 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016 ο προϋπολογισμός (πιθανότατα θα εγκριθεί επίσης τη Δευτέρα) προβλέπει έλλειμμα 2,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v